De norske håndballjentene leverte en strålende andreomgang i finalen mot Frankrike søndag kveld og sikret seg dermed sin fjerde VM-tittel i historien.

Anført av en glitrende Silje Solberg bakerst og en Henny Reistad som virkelig kom til sin rett etter pause, kjørte Norge over det franske laget og vant med solide 29-22.

LES OGSÅ: Hergeirsson ville ikke ha æren etter VM-gullet. Peker på hendelse han selv taklet dårlig: - Det var katastrofe

Men mens det norske jentene jublet ellevilt for prestasjonen, utspilte det seg en smått komisk situasjon da håndballpresident Hassan Moustafa holdt sin tale.

- Helt håpløst

Egypteren er en svært kontroversiell mann og har styrt Det internasjonale håndballforbundet med jernhånd i mange år. Han blir til stadighet beskyldt for både korrupsjon og for å ødelegge håndballen med sin styremåte.

Det var i avslutningstalen at Moustafa gjorde en tabbe som fikk flere til å reagere. Han gratulerte nemlig Danmark med andreplassen, selv om han mest sannsynlig hadde vært på plass og sett finalen - mellom Norge og Frankrike.

77-åringen skal også ha stått på sitt, selv når han ble rettet på.

- Dr. Hassan Moustafa understreker like så godt i avslutningstalen sin at han er helt vekke. Han har vært i hallen og sett finalen (skulle man tro) - og konstaterer så i talen at Norge ble nummer 1, Danmark nummer 2 og Frankrike nummer 3 ... og så gjentok han seg selv da han ble rettet på. Helt håpløst, skrev Trine S. Nielsen på Twitter.

- Tror danskene tar den

Den danske håndballeksperten Lars Bruun-Mortensen fikk også med seg tabben.

- Den godeste Hassan Moustafa har rett og slett ønsket Danmark til lykke med andreplassen i sin avslutningstale. Den tror jeg danskene er mer på, skrev han.

LES OGSÅ: Skrekkscenene har satt preg på håndballjentene: - Rett og slett forferdelig

Danmark ble riktig nok nummer tre i turneringen, deres første mesterskapsmedalje på åtte år, men overfor Frankrike virker uttalelsen en smule respektløs.

Det franske laget slo nettopp Danmark i sin semifinale, før det til slutt ble bråstopp mot Norge i finalen, selv om de ledet med fire mål til pause.

Håndballpresidenten fikk etter hvert rettet seg inn og fikk delt ut sølvmedaljene til det franske laget. Så delte han ut gull og leverte fra seg pokalen til de norske håndballjentene.