*Nettavisen* Sport.

For sterk Rus for Clijsters

Foto: Charles Platiau / REUTERS

En av de aller største favorittene røk ut allerede i andre runde av French Open.

26.05.11 14:22

Andreseedete Kim Clijsters (27) var storfavoritt i andrerundekampen mot Arantxa Rus (20) fra Nederland, men gikk på et braknederlag i tredje og avgjørende sett.

Dermed er en av de store favorittene i årets French Open allerede slått ut. Og det til tross for at hun spilte seg fram til matchball i andre sett.

Mange så faktisk på Clijsters som den største favoritten i turneringen. Hun er regjerende mester i både US Open og Australian Open, og hun var i finalen i French Open både i 2001 og 2003.

Clijsters gjorde hele 19 upressede feil i tredjesettet. Takket være mange vinnerslag fikk hun like mange bruddmuligheter (5) som motspilleren, men den belgiske tennisstjernen utnyttet ingen av dem.

Rus satte tre av fem breakballer og vant hele 6-1 i sistesettet.

I andre sett reddet den unge nederlenderen en matchball. Clijsters ledet både 3-0 og 5-4, men tapte til slutt settet i et tie-break. Arantxa Rus hadde bare én gang tidligere i karrieren møtte en spiller ranket blant verdens ti beste spillere.

Settsifrene ble til slutt 3-6, 7-6, 6-1 i favør Rus.

Ifølge Infostrada er det første gang siden 2004 at en så høyt seedet spiller som Clisjers (andreseedet) ryker ut i andre runde av French Open.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.