*Nettavisen* Sport.

For tidlig for skøyteløperne

Kommende helgs skøyte-EM i Heerenveen kommer litt for tidlig på nordmennene for å ha håp om en pallplassering. Men om et par år kan det bli en endring på det.

03.01.05 10:46

Det lenge siden en nordmann klatret til topps i et internasjonalt all round-mesterskap på skøyter. Johann Olav Koss vant EM i 1991 og VM i 1994.

Etter at OL-kongen fra Lillehammer ga seg i 1994, er det blitt tynt med pall-plasseringer på nordmennene sammenlagt. Eskil Ervik kan se tilbake på EM-sølv fra 2000 og VM-bronse fra 1999. Det er de eneste topp-tre plasseringene.

Årets mesterskap ser ikke ut til å bedre på den statistikken.

- Vi kan jo ikke trylle. Men det er et klart mål for oss å få et bedre all-round lag. Men vi må se det på sikt. Peter (Mueller) mener det kan gjøres i løpet av et par år. Og da snakker vi om medalje i mesterskap sammenlagt, sier sportssjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Derfor nøyer Skøyteforbundet seg med å ha som mål å øke kvotene til det kommende VM.

- Vi har mål om å ha tre mann og to jenter blant de tolv beste, slik at vi kan øke kvotene til VM, forteller sportssjef Finn Aamodt.

Men han legger til at han har forhåpninger til at Øystein Grødum skal kunne slå seg inn på seierspallen på de lengre distansene.

- Ja, det er klart en pallplassering på femmeren og tieren vil vi se på som positivt, sier Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.