TOTTENHAM - MARSEILLE 2-0:

Det er gått over to år siden Spurs sist var med i Champions League, men trener Antonio Conte er en rutinert mann også i slike sammenhenger.

Nykommer Richarlisons to headinger i mål kom i løpet av det siste kvarteret på Tottenham Hotspur Stadium, og fikset en god start på turneringen for Contes mannskap.

Brasilianeren spilte for øvrig sin første CL-kamp i karrieren, og tok til tårene av glede etter å ha avgjort slitekampen for sin nye klubb.

Les også: Får ekspertene til å reagere: – Snodige saker

Vertene strevde lenge og vel med å skape store målsjanser mot Marseille. Det var tilfellet både med elleve mot elleve spillere, og etter bortelagets Chancel Mbemba pådro seg en utvisning tidlig i andre omgang.

Conte valgte uansett å beholde både Richarlison og Ivan Perisic på banen. Begge er nye fjes i Spurs-stallen denne sesongen. Det skulle gi godt betalt.

Førstnevnte stanget inn både 1-0 og 2-0 med fem minutters mellomrom, på det som faktisk var Tottenhams to første avslutninger mot Marseilles mål i oppgjøret.

– Vi bør spille bedre fra første minutt av. Vi virket nervøse med ballen, men forsvarte oss godt og holdt nullen. Vi må fortsette å jobbe, og gjøre ting litt bedre med ballen, men det ble litt enklere med elleve mot ti, oppsummerte Perisic overfor BT Sport.

– Vi har hentet mange nye spillere og tregner litt tid, særlig i Champions League. Vi må fortsette som dette, og er på god vei, tilføyde den rutiernte kroaten.

Tribunebråk

Det ble utvilsomt en bitter avslutning for Marseille, noe stemningen blant klubbens tilhengere også bar preg av.

Etter kampslutt var ESPN-journalist James Olley blant dem som rapporterte om klammeri mellom tilresiende Marseille-fans og vaktene på kamparenaen.

«Trøbbel i borteseksjonen etter kampslutt. Ting blir kastet», skriver Olley på Twitter.

Først etter 76 minutters spill stanget Richarlison stanget inn 1-0, høyt i målet bak Marseille-målvakt Pau López. Det presise innlegget kom fra en av Tottenhams andre nysingeringer fra sommervinduet, Ivan Perisic.

– De har fått inn klassespillere i Perisic og Richarlison. Matchvinnere, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø Møller.

Både Richarlison og Perisic ble altså hentet inn til Spurs av Conte i løpet av sommeren. Mange var litt skeptiske til om duoen var spillertyper laget trengte.

Les også: Glimts millionkjøp med brutal ærlighet: – Kan ikke legge skjul på det

Onsdag beviste de til gangs hva de tilføyer de liljehvite fra London. Ikke lenge etter 1-0 steg målscoreren til vers på et nytt innlegg fra venstre.

Igjen brukte brasilianeren hodet, og igjen resulterte det i mål. Denne gangen via stolpen etter innlegg fra Pierre-Emile Højbjerg.

- Han har jo sagt at han trenger to eller tre overgangsvinduer, Conte, og han treffer jo til de grader, bemerket Stamsø Møller.

Resultatet sto seg ut kampen, og både Conte og spilleren hans kunne glise bredt over en god start på Champions League.

Sporting topper

I onsdagens andre kamp i mesterligagruppe D imponerte Sporting med å vinne med solide 3-0 på bortebane mot Eintracht Frankfurt.

Alle de tre scoringene kom i løpet av 17 spilleminutter i andre omagang.

Først ordnet den tidligere Tottenham-unggutten Marcus Edwards ledermålet, før Barcelona-eide Francisco Trincão doblet bare to minutter etterpå.

Les også: Skal være favoritt til Chelsea-jobben. Eksperten er bekymret

Edwards var nest sist på ballen før den andre målet som kom akkurat midtveis i den ordinære spilletida etter sidebyttet.

Åtte minutter før full tid økte Nuno Santos ytterligere med gjestenes tredje fulltreffer.