Gå til sidens hovedinnhold

Forbanna essepar!

POKERBLOGG: En uhyggelig rapport fra Andreas Høivold.

Las Vegas, 22. oktober 2010

Dag 4 høres bra ut alltid. Spesielt når det er snakk om hovedturneringer under WPT-er! Det blir ikke verre av at man ligger som nr. 4 av 41 med nesten dobbel snittstack. Jeg gledet meg som en unge og var klar som et egg!

Vi startet på nivå 16 (3k/6k-500). Min stack var på 632.500, så jeg hadde en helt fantastisk bra stack. Det var mye rom for spill!

På første nivå så gikk jeg på smell etter smell. Jeg fikk flere ok starthender som jeg måtte kaste for reraise eller når jeg ble satt all-in på flopp. Stacken krympet ganske fort ned mot 500k, men jeg valgte å ikke gire helt ned ennå.

Jimmy Tran høynet fra tidlig posisjon til 15k. Jeg så ned på 9-9 fra cut off og rehøynet til 38k. Jimmy tenkte litt før han synte. Floppen kom Q-J-J. Ikke noe drømmeflopp for meg, men heller ikke steingalt. Jimmy valgte å gå all-in med 63.500 i front! Hva gjør han det med? Helt sikkert ikke noen hånd med knekt i. Men heller ikke med dame da han da ville gitt meg en sjanse til å henge meg. Det er jo ikke mange hender jeg slår her, men jeg kom fram til at sjansen var stor for at jeg var best og jeg synte. Han viste opp K-10. Et litt tvilsomt syn preflopp, spesielt med hans stack, men han hadde vel sine årsaker. Turn kom i alle fall en koselig nier og chipsene gikk riktig vei.

Etter denne hånden så ble det grinding. Jeg fikk ingen hender på flere timer, og stacken lå mellom 500 og 600k hele tiden.

Etter hvert byttet jeg bord. Det nye bordet var tøffere. Mange unge og svært aggressive spillere gjorde at jeg måtte roe meg litt ned.

På nivå 18 (5k/10k-1k) fikk jeg J-J i tidlig posisjon. Jeg høynet til 22k. Erik Calelais som satt tre seter bak meg gikk da direkte all-in med 299k!!! Overbet de luxe! Ville han ha gjort det med par i ess, konge eller dame. Neppe. Da er det enten coinflip eller at jeg er foran. Jeg hadde «bare» 600k i stacken, så dette var for halvparten av hva jeg hadde foran meg, så det var ikke med lett hjerte at jeg synte. Han viste opp A-10 i hjerter. Floppen kom med to hjerter, men jeg slapp med skrekken. Jeg satt plutselig med godstack på over 900k og ting så veldig lyst ut!

Nivå 19 (6k/12k-2k) skulle for meg bli turneringens første dårlige nivå. Jeg høynet i midtposisjon med K-J i spar til 27k. Jeg fikk to syn bak meg før Jeff Madsen på knappen gikk til 92k. Dette så veldig ut som en skvis, og jeg var ikke så redd for de to imellom. Jeg gikk til 252k ved en feil (jeg glemte å ta inn de 27k jeg hadde lagt inn) og skulle egentlig gå til 225k. Ikke bra at jeg gjør en feil her, men sånn skjer. Verre er det Jeff Madsen går all-in med rundt 700k etter at de andre to har kastet. Jeg har sykt lyst å syne her, men det blir et dårlig spill. Jeg burde kanskje ha spart meg for 4. slaget her, men hvis Jeff er på en ren stjeling så går spillet mitt gjennom. Faktisk så tror jeg ikke han var altfor sterk her, så jeg angrer nesten på kastet mitt i ettertid ...

Etter denne potten fikk jeg en del juling. Jeg ble satt all-in eller andre gikk all-in flere ganger på meg på flopp eller preflopp. Jeg var ikke fornøyd verken med spill eller sjanser en periode. Til siste pause for dagen gikk jeg med 556k.

I første spill etter pausen høynet jeg på knappen til 36k. Blinder var 8k/16 med 2k ante. Jeg så at lilleblind tenkte lenge før han bare synte. Storeblind synte med. Floppen kom K-Q-9. Ingen drømmeflopp, så jeg bare checket etter at de to andre checker før meg. På turn kom enda en dame. Lilleblind bød 55k i front. Jeg fikk en følelse av at han var svak, så jeg synte. På river kom en tier. Han bød nå 115k. Med hva? Her ville han vært redd for riveren med nesten alle hender. Jeg satte han på en underpar og regnet med at hans bud var en ren bløff, så jeg synte. Han viste opp 8-8. Jeg fikk en fin pause fra tapte potter og hadde troen på at dette kunne snu.

Vi spilte en ny runde med blinder. Vi spilte seksmanns grunnet få spillere igjen i turneringen, så det tok ikke så lang tid.

På knappen når det hadde vært kast til meg så fikk jeg første A-A siden dag 1. Jeg høynet til 36k og fikk syn av begge blindene igjen. Floppen kom K-7-5 rainbow. Det var check til meg. Jeg bød ut 52k. Lilleblind høynet til 101k. Han hadde vært veldig aktiv, og kunne gjøre dette med veldig mange hender. Han hadde rundt 570k totalt, så jeg valgte å sette han all-in. Han blikksynte med 5-5. Ingen hjelp til meg og jeg hadde 120k igjen i stacken. Jeg hadde nok ikke kommet unna uansett åssen jeg hadde spilt denne, men trist å igjen ryke med essepar.

De siste chipsene gikk på med A-J mot K-K. Ikke noe hjelp til meg og ute var jeg! På en helt middels 19. plass. Skuffelsen var enorm! Jeg hadde virkelig trodd dette skulle være min turnering. Men dessverre så ble det ikke sånn denne gangen ...

ANDREAS

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger