RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Kvatningen/TV 2 Nettavisen

Forbannelsen brutt

Sist oppdatert:
Stabæk sto uten hjemmegevinst på årets seks første Tippeliga-kamper. Mot HamKam løsnet det endelig.

STABÆK - HAMKAM 4-0:

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Seks kamper, seks uavgjort og seks poeng. Stabæk har slitt med å avgjøre kampene sine hjemme i årets tippeliga. Søndag løsnet det endelig for Bærums-laget, med 4-0 over HamKam.

- Jeg er kjempefornøyd, men jeg hadde vært like glad om vi vant bare 1-0. Det var ekstremt viktig for oss å vinne, og da kunne vi faktisk lagt noe av finspillet til side, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2 Nettavisen.

Ikke stresset
Den svenske treneren vil ikke gå med på at mangelen på tre poeng på Nadderud har frustrert ham.

- Jeg har egentlig vært ganske rolig, for vi har spilt bedre her hjemme enn på bortebane. Jeg hadde vært mer bekymret om vi hadde spilt dårlig på Nadderud, men det er ikke tilfellet. Men borte har vi vunnet, og det er jo det vi lever på, sier Jönsson.

Stabæk er det mestscorende laget i Tippeligaen med 22 mål på tretten kamper, og det gleder Jönsson stort.

- Vi er glade både for å holde nullen og score mye fremover. Det er veldig positivt at vi scorer mest i serien, seier han.

Fornøyd islending
Veigar Pall Gunnarsson puttet to mot HamKam, og er toppscorer i Tippeligaen med ni mål.

- Det går veldig bra om dagen. Det er klart jeg får ekstra selvtillit når jeg er toppscorer. Det føles veldig godt, sier islendingen.

Gunnarsson sier at suksessen er et resultat av at han har vært skadefri i årets sesong, og at han har gått ned i vekt.

- Jeg har gått ned fem kilo, og det merkes virkelig. Jeg beveger meg mye hurtigere. Før ble det gjerne til at man tok litt ekstra saus på maten, men nå kjører jeg et strengt kosthold, sier han.

- Seriens beste dribler
Daniel Nannskog sørget for de to andre målene. Men selv om samarbeidet mellom spissene fungerer utmerket, vil Gunnarson gi en stor porsjon av æren til en liten brasilianer på midtbanen.

- Alanzinho er nok den beste til å drible i serien. Slik som han spiller i dag, skaper han utrolig mye, sier islendingen.

Alanzinho briljerte på Stabæks midtbane mot HamKam, og sto frem som en av banens beste spillere. Trener Jan Jönsson er ikke i tvil om at dette var brasilianerens beste kamp for Bærums-laget.

- Ja, det var nok det. Han blir stadig bedre. Spilleforståelsen er styrket og han har tatt lange steg når det gjelder å kommunisere, avslutter svensken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere