OBERSTDORF (Nettavisen): Ankermann Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk gull på fredagens VM-stafett i Oberstdorf, etter at russiske Aleksandr Bolsjunov hadde gått seg helt opp i ryggen på nordmannen på den siste etappen.

Bolsjunov var ikke interessert i å snakke med noen andre enn russisk media i sonen for skrivende presse, men overfor Sport Express innrømmer russeren at det er én ting som ergrer ham etter duellen med Klæbo.

Sjekk det vanvittige Klæbo-rykket som avgjorde stafetten:

- Jeg tapte det i den nedoverkjøringen før den siste bakken. Jeg trodde Klæbo ville prøve å komme forbi på venstre side, men i stedet kom han til høyre. Det er min feil, sier Bolsjunov til avisen.

- Var det mulig å gå fra ham tidligere i løpet?

- Jeg prøvde flere ganger, men han er ikke den typen utøver du kan starte bak, for så å ta igjen og stikke fra. Det er bare ti kilometer vi går, sier Bolsjunov.

Klæbo: - Det var nok ikke det lureste

Klæbo gir rivalen rett i at det neppe var lurt å «slippe ham forbi» i nedoverkjøringen rett før den siste stigningen før mål.

- Det kan hende det er riktig, det. Det er ikke sikkert det var det lureste. Jeg prøvde å gjøre det på min måte og sånn som jeg trodde det kom til å gå fortest for min del, sier Klæbo til Nettavisen.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener Bolsjunov neppe kunne hindret at Klæbo tok seg forbi før den siste avgjørende bakken.

- Jeg tror ikke at han slapp ham fram med vilje. Så god som Johannes er så får tar han en luke hvis han får den. Bolsjunov klarer ikke være seks meter i bredden han heller. Det er Johannes som er dyktig. Det er ikke Bolsjunov som er udyktig, sier Nossum til Nettavisen.

Klæbo: - Hadde ikke mål om å holde unna

Klæbo gikk ut 25 sekunder foran Bolsjunov og før fem av de ti kilometerne var unnagjort var russeren oppe i ryggen på den norske sprintspesialisten, uten at han lot seg stresse av den grunn.

- Jeg hadde ikke noe mål om å prøve å holde unna. Jeg gikk ut jevnt, og egentlig var målet bare å komme seg til toppen første gang. Jeg regnet med at jeg kom til å bli spist opp der, men det tok litt lengre tid, og vi kom oss et stykke opp i langbakken på runde to. Da vet jeg at da skal jeg bare opp den bakken her en gang til, og da skal jeg ikke slippe, sier Klæbo.

Byåsen-løperen mener det kostet Bolsjunov mye å hente inn det snaue halvminuttet, selv om han selv gikk relativt rolig i front. Etter at han fikk selskap av russeren, fikk Klæbo det som han ville.

- Jeg får det litt dit jeg vil. Det blir aldri satt skikkelig, skikkelig fart. Det blir gått i rykk og napp. Det passer meg egentlig ganske bra. Når du går og hører at han puster tungt, kjenner man at her er det bare å henge med til toppen og gjøre ting riktig. Jeg stoler på at jeg har en avslutning som funker, og det tror jeg var riktig vurdering.

Bolsjunov: - Jeg vil virkelig slå Norge

Russiske Sport Express beskriver Bolsjunov som sint etter fredagens stafett. Han innrømmer at han har et stort ønske om å slå Norge på stafett i et mesterskap.

- Jeg vil virkelig slå dem. I dag hadde vi muligheten, men skiene fungerte ikke på andre etappe. Hvis jeg hadde 10-15 sekunder å gå på ville det vært et annet løp, sier Bolsjunov,

Frankrike tok bronsen bak Norge og russerne på fredagens stafett. For herrene avsluttes VM med 50-kilometer søndag.