BORUSSIA DORTMUND - BAYERN MÜNCHEN 2-3:

Det var et fartsfylt toppoppgjør vi fikk servert lørdag kveld mellom Borussia Dortmund og Bayern München.

Dortmund gikk opp i en tidlig ledelse ved Julian Brandt, før gjestene slo tilbake etter to store forsvarstabber som Robert Lewandowski og Kingsley Coman utnyttet til det fulle.

Erling Braut Haaland utlignet like etter hvilen, men femten minutter før slutt avgjorde Lewandowski kampen på straffe. Med sitt andre for kvelden sikret spissen en sterk borteseier for Bayern.

Haaland: - Han var arrogant

Etter kampen er Haaland åpenbart frustrert over dommer Felix Zwayer.

– Bare dritt. Det er skandaløst når det kommer til dommeren, sier Haaland til Viaplay.

Nordmannen mener nemlig Zwayer overså en klar straffe til Dortmund da lagkamerat Marco Reus tilsynelatende ble felt inne i Bayerns sekstenmeter. Zwayer valgte imidlertid ikke å blåse - heller ikke å se reprisen på VAR-skjermen.

- Jeg spurte ham: «Hvorfor ikke bare ta en titt?» Han sa: «Nei, trenger ikke det». Han var arrogant, og jeg vil ikke si mer, sier Haaland.

Like etterpå ble Dortmund-sjef Marco Rose sjef utvist på grunn av protester mot Bayerns straffe, som ble avgjørende for sluttresultatet.

- Jeg forstår Marco helt. Jeg ville gjort akkurat det samme som ham. Det er vanskelig, og ja ... det er dritt.

Haaland får støtte av lagkamerat Jude Bellingham.

- Når man gir en dommer som har vært involvert i kampfiksing før, til den største kampen i Tyskland - hva kan man forvente? sier han.

Trolig sikter Bellingham til en hendelse fra 2004, da Zwayer ble suspendert i ni måneder for kampfiksing i kampen mellom Wuppertal og Werder Bremens amatørlag.

Slo tilbake etter Dortmunds drømmestart

Det var Dortmund som først gikk opp i en tidlig ledelse i toppkampen. Etter fem minutter driblet nemlig Brandt av en Bayern-forsvarer, før han plasserte ballen sikkert til høyre.

Fire minutter senere var imidlertid utligningen allerede et faktum. Mats Hummels klarerte en ball rett i Thomas Müller, før han etter hvert fikk headet den videre til Lewandowski. Spissen løp fra Hummels og satte ballen sikkert ned i korthjørnet.

- Helt grusomt av Mats Hummels, var Tjærnås' dom over forsvarsspillet til stopperen.

28 minutter ut i kampen kom Haaland til sin første store mulighet for kvelden. Nordmannen ble spilt gjennom, men presset av en Bayern-forsvarer og fra skrått hold sendte han ballen like utenfor.

Like før pause rotet Dortmund det til igjen i forsvar da Kingsley Coman sendte Bayern i ledelsen. En klarering fra Raphael Guerreiro gikk rett i Hummels, før ballen spratt i beina på Coman. Franskmannen straffet vertene nådeløst da han banket ballen opp i nettaket, via foten til Marco Reus.

- Pinlig

I pausen var Viaplay-kommentatorene Eivind Bisgaard Sundet og Lars Tjærnås lite imponert over Dortmunds forsvarsspill.

- Skal vi kalle det komisk forsvarsspill av Dortmund ved et par anledninger da, sa Bisgaard Sundet, før Tjærnås svarte:

- Ja, det er to store personlige feil som har gitt Bayern to scoringer, men all kreditt til de som har satt dem inn og. en ting er å ta imot feil, en annen ting er å utnytte det.

Jan Åge Fjørtoft overvar kampen inne på stadion og kaller Dortmunds forsvarsspill for «pinlig».

- Stemningen her er upåklagelig. Det er bare 15.000 mennesker her, men de gjør alt for å få Dortmund til å komme framover. Men hva hjelper det når det er så pinlig forsvarsspill?

Dramatisk andre omgang

Etter hvilen utlignet imidlertid Dortmund ved Haaland. Med høyrefoten bøyde nordmannen ballen i lengste via stanga.

- Han målbinder verden! Spissen fra Jæren, det kan ikke gjøres bedre, utbrøt Bisgaard Sundet.

Deretter holdt alle på arenaen pusten da Brandt ble liggende på bakken uten å bevege seg etter en duell med Dayot Upamecano.

Medisinsk personell var raskt på plass og etter hvert viste TV-bildene at Brandt i hvert fall var ved bevissthet. Tyskeren måtte imidlertid ut på båre og kunne ikke fortsette kampen.

15 minutter før slutt fikk Bayern straffe etter at Hummels handset i eget felt. Dortmund-sjef Marco Rose raste fra benken og mottok også det røde kortet for sine protester.

Det hindret uansett ikke Lewandowski som gikk fram og sørget for at Bayern kunne ta med seg alle tre poengene.

På overtid kunne Corentin Tolisso ha fastsatt sluttresultatet til 4-2. Dortmund-keeperen hadde tatt turen opp på en corner, men Bayern vant ballen og kontret. Franskmannen bommet imidlertid med avslutningen fra 40 meter.