Midtstopperen er fortsatt Brighton-eiendom, og kommer fra et vellykket opphold i Coventry.

Han var en sterk bidragsyter til at Championship-klubben beholdt plassen på det nest øverste nivået i England, men skal i utgangspunktet møte til oppkjøring med Brighton den første uka i juli.

Kontrakten med Premier League-klubben gikk egentlig ut mot slutten av denne måneden, men de blåkledde valgte å utløse en opsjon i Østigårds kontrakt, som gjør at avtalen automatisk ble forlenget med ett år.

Det betyr ikke nødvendigvis at den tidligere Viking-spilleren blir værende i klubben, men gjør at Graham Potters lag vil ha muligheten til å «cashe inn» for nordmannen om det skulle bli en overgang i sommer.

Det betyr at Østigård har tre valg inn mot sommeren:

  1. Bytte klubb permanent.
  2. Gå løs på et nytt låneopphold.
  3. Bli værende i Brighton og kjempe om en plass i Premier Leauge.


Det siste punktet virker minst sannsynlig, all den tid Brightons stopperpar består av Ben White, som ble tatt ut i Englands EM-tropp, og kaptein Lewis Dunk.

- Såpass realist må man være, men jeg har trivdes å være på lån og det kan skje igjen, sier Østigård til Nettavisen.

21-åringen nyter en velfortjent ferie i Norge etter en lang sesong i Coventry. Han forteller at han har koblet helt av etter at sesongen i England ble fullført, men påpeker at han selv sitter med gode kort på hånden når klubbfremtiden etter hvert skal avgjøres.

Hovedpersonen selv holder kortene tett til brystet, men ifølge Nettavisens opplysninger er flere Championship-klubber, samt klubber i både Tyskland og Italia, interessert i midtstopperen.

- Det er litt opp til meg selv egentlig. Mest av alt vil Brighton signere en ny kontrakt, og det er selvfølgelig en positiv tilbakemelding å få. Samtidig har jeg kun ett år igjen, og om jeg sier at jeg vil bli solgt kommer ikke de til å stå i veien for det, forteller han.

Les også: Genk-sjefen måtte ta en alvorsprat med Thorstvedt: - Han kan være en «drittsekk» på banen

Marsjerte inn på Coventry-sjefens kontor

Etter overgangen fra Molde til Brighton i 2018, har Østigård tilbrakt de siste årene på lån.

Først et meget vellykket opphold i tyske St. Pauli, før han valgte nyopprykkede Coventry før forrige sesong.

Åndalsnes-mannen forteller at han trengte tid på å vende seg til både Championship og en noe uvant rolle som høyre stopper i en trebackslinje, men utover i sesongen spilte han seg imidlertid til en viktig rolle i Mark Robins' mannskap.

I etterkant av to landslagssamlinger i fjor, ble han likevel plassert på benken i flere kamper på rad.

Det likte Østigård svært dårlig, som kom til klubben på lån for å tilegne spilletid på regelmessig basis.

- Det var sjokkerende, og det likte jeg ikke. Jeg hadde vært på landslagssamling og følte jeg nesten ble straffet for det. Jeg måtte kjempe meg inn igjen og det er lærdom det også, så i ettertid tror jeg det bare var smart å kjenne litt på det.

Den frittalende unggutten lot imidlertid ikke Robins' valg om å droppe ham gå upåaktet hen.

- Jeg gikk inn på kontoret hans og sa «om det er det her du har tenkt til, så blir jeg ikke her ut januar». Da sa jeg ganske tydelig ifra, men så tror jeg de skjønte etter hvert at det var lurt å ha meg på banen, og det så vi kanskje spesielt i de siste kampene da vi var avhengig av å vinne og jeg scoret noen mål. Jeg fikk en topp på slutten, og det var da jeg kjente lagkameratene og klubben best, sier Østigård.

Han forteller videre om en engelsk kultur der det handlet om å stå opp for seg selv, og at beskjeden til hans egen trener er «sånn det må være».

- Trenerne jeg hadde i England var ganske tøffe. Om du bommet på et par pasninger på trening, kunne de komme bak deg og hviske «har du ikke sovet i natt, eller?». Jeg har aldri latt meg knekke av sånne ting, og det var derfor jeg var ganske hard tilbake, for å vise at jeg ikke er en liten pudding som ikke tør å si ifra.

Meldte seg inn i supporterklubben

Østigård etter hvert blitt kjent som en spiller som knytter et svært tett bånd til supporterne i klubben han spiller for.

Han ble en kulthelt i tyske St. Pauli, og etter hvert også en meget populær mann blant Coventry-fansen, til tross for at han måtte spille for tomme tribuner hele sesongen.

Å ha et bånd til supporterne er imidlertid svært viktig for midtstopperen, som tok et uvant grep i løpet av sesongen - ved å melde seg inn i klubbens skandinaviske supporterklubb.

- Det å kunne gi litt tilbake når jeg vet de sitter og ser på betyr veldig mye. Jeg har snakket med mange Coventry-supportere i Norge i hele år, og vært medlem av Coventry skandinaviske supporterklubb. De sendte en forespørsel og da synes jeg det var greit å være med der og snakke litt med dem. Det setter de stor pris, og når de gjør det føler jeg at det er viktig for både meg og supporterne, sier han, og fortsetter.

- Jeg kan aldri bli for stor til ikke å snakke med supportere. Det er sånn jeg er oppvokst med hjemme. Man må aldri bli for stjerne til ikke å kunne gjøre det, og det er jeg helt enig i. For meg er det mye kulere å snakke med dem og involvere dem enn å ikke svare på meldinger. Jeg er ikke verdens største spiller, men jeg synes det har vært viktig.

Coventry har signalisert at de ønsker å ha med Østigård også neste sesong, og 21-åringen vil ikke lukke døren for en ny sesong hos «The Sky Blues».

- Det vil alltid være aktuelt, men jeg kan ikke love og si jeg skal tilbake dit. Hvis det kommer en klubb som er veldig interessant, må man vurdere det og gjøre alt for at jeg skal bli best mulig.

Han husker tilbake til da han måtte si farvel til St. Pauli-fansen i fjor.

- Det vondeste hvis man ikke skal tilbake, er å si det til fansen, særlig når man har trivdes så bra og man føler at supporterne blir lei seg. Det var samme i St. Pauli, og det var ekstremt vondt. Jeg vet ikke om det skjer igjen, men den dagen må man bare ta.