Det er kanskje for krusninger på overflata å regne, sammenlignet med tilstandene i den franske VM-troppen.

Men også i den engelske troppen har idyllen slått alvorlige sprekker, og engelske medier skriver mandag at flere stjerner søndag kveld var fly forbannet på eks-kaptein John Terry, som på en pressekonferanse søndag ettermiddag snakket åpent ut om den interne oppvasken etter fredagens bedrøvelige 0-0-kamp mot Algerie.

Les også: England i krisemøte

- Gir beskjed
- Vi er en gruppe erfarne spillere, og vi skylder både oss selv og landet vårt å gå videre fra gruppespillet. Om vi føler at ting burde forandres, så gir vi beskjed. Alle har en stemme i garderoben, og vi bryr oss ikke om det kan være sårende for Capello eller en annen spiller, om vi er misfornøyde med innsatsen deres, sa Terry til pressen.

Han fortalte at flere av de engelske spillere over en pils fredag kveld diskuterte misnøyen med trener Fabio Capello, og Chelsea-stopperen navnga spillere som Frank Lampard, Wayne Rooney og kaptein Steven Gerrard.

Misnøyen med Capello skulle ha blitt diskutert på et møte søndag kveld, i forbindelse med gjennomgangen av Algerie-kampen. Terry skal ha blitt overtalt til ikke å bringe all sin misnøye til torgs på dette møtet.

Si din mening om fotball-vm – vinn 10 Flax-lodd

Krav
Derimot skal spillerne ha tatt opp – og fått gehør – for enkelte endringskrav til Capello.

Ifølge The Guardian skal Capello ha gått med på å gi spillerne lagoppstillingen tidligere. Før de to første VM-kampene, skal spillerne ha fått laget kun to timer før avspark – med den frustrasjonen det åpenbart må ha medført for vrakede spillere rett før kampstart.

Det skal også ha vært diskusjoner rundt både formasjoner og enkeltspillere, og Capello skal blant annet ha åpnet for å slippe til Joe Cole på venstre kant.

Det som er sikkert, er at England må heve seg. Etter to poeng på to kamper, er bare seier godt nok mot Slovenia onsdag. Alt annet betyr exit for England etter gruppespillet – i så fall for første gang siden 1958, og det i et mesterskap der mange faktisk nevnte England som potensielle VM-vinnere.

- Fornærmende
Så spørs det om Capello og spillerne finner tonen. Søndag klarte nemlig Capello igjen å vekke John Terrys harme ved å si at han tror anledningen kan ha blitt for stor for spillerne.

- Det er litt fornærmende, for det er ikke sant, parerte Terry, ifølge The Guardian.

Men enn så lenge stiller hele den engelske troppen opp på trening. Sånn sett har Fabio Capello et vesentlig bedre utgangspunkt enn kollegaen på Frankrike-benken, Raymond Domenech.

Les også: President Sarkozy griper inn

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!