ALICANTE/OSLO (Nettavisen): Bodø/Glimt har utviklet seg i rekordfart både på og utenfor banen. I 2022 omsatte klubben for over vanvittige 400 millioner kroner og klubben går med stort overskudd.

– Jeg tror vi har bra kontroll på det vi holder på med, innleder Kjetil Knutsen til Nettavisen.

Glimt-treneren møtte nylig Nettavisen til en lengre prat mot slutten av klubbens fire uker lange treningsleir i Spania. Tallene han snakker om er historisk høye i klubbens levetid.

Knutsen kom til Glimt i 2017 og tok over som hovedtrener ett år senere.

– Hadde noen sagt til meg i 2018, at Bodø/Glimt skulle omsette for over 400 millioner kroner, så hadde jeg ledd meg i hjel. Det er helt sinnssykt, sier han.

Stort overskudd

I disse dager legger klubben fram de økonomiske tallene. Til tross for store investeringer i både spillertroppen og infrastruktur har Glimt ifølge daglig leder Frode Thomassen aldri vært på et bedre sted.

– Vi kommer til å levere et overskudd på 70 millioner kroner, mens egenkapitalen vår vil ligge på 150 millioner. For vår del er det også viktig å få fram at vi ikke budsjetterer med sportslig suksess eller spillersalg. Vi leverer et budsjett for 2023 som vil ligge på rundt 140 millioner, uttalte Thomassen på et åpent møte i Bodø mandag kveld.

Knutsen sier til Nettavisen at de økonomisk jubeltallene ikke er et mål i seg selv.

– Vi er opptatt av prestasjoner og utvikling. Det er sånn vi jobber og kommer til å fortsette å jobbe.

Kommende sesong har Glimt budsjettert med 4. plass. Det vil eventuelt ikke garantere europeisk spill, noe Glimt har vært bortskjemt med de siste årene. Klubben har dratt inn store penger på å komme seg videre til både gruppespill og sluttspill i Europa.

– Vi er ikke avhengige av det for å fortsette satsingen. Vi har bygget en økonomisk kontroll, sier Knutsen.

Investert tungt

Gjennom vinteren har Glimt investert tungt i troppen og hentet inn flere nye spillere. Hele seks spillere har kommet inn, mye på grunn av alle spillerne som har forsvunnet – enten ved at de har blitt solgt eller at kontraktene ikke har blitt forlenget.

Nettopp det siste er noe klubben har stort fokus på.

– Nå har vi signert spillere på lengre kontrakter, noe som gjør at logistikken blir enklere. Vi skal fortsette å selge spillere, men nå har vi i større grad mulighet til å ta oss betalt for disse spillerne, og putte penger inn i laget. På mange måter var Hugo Vetlesen den siste puslespillbrikken, uttalte sportslig koordinator Håvard Sakariassen mandag.

For å tiltrekke seg forsterkninger er man også nødt til å betale deretter. Knutsen har merket seg at det prates mye om økonomi i og rundt norsk fotball – og spesielt når det gjelder Glimt.

– Jeg er ikke med å forhandler lønningene til spillerne. Det er et klubbanliggende, men jeg er selvfølgelig med i logistikken og har siste ord i en del saker fordi det er til slutt jeg som hovedtrener som er mest resultatavhengig, sier Knutsen.

Han fortsetter:

– Det er treneren som står ansvarlig for resultatene, selv om det er litt annerledes i Bodø/Glimt, der jeg føler vi står ansvarlig sammen. Det ville vært veldig rart for meg hvis jeg som hovedtrener er helt fraværende i logistikken til klubben, det går ikke etter mitt syn. Jeg kunne ikke jobbet i et slik system, sier han og påpeker at de har hatt god kontinuitet i klubben, selv om det har kommet mange nye til.

Bergenseren har tro på at 2023 også vil bli et godt år og er klar på at han er veldig motivert. Glimt røk nylig noe skuffende ut av Conference League-sluttspillet mot polske Lech Poznan.

Neste oppgave er cupkamp mot Ranheim allerede kommende helg.

– Vi snakker veldig lite om resultatmål, men vi ønsker veldig sterkt å ha et jævlig godt produkt som folk er stolte av, sier Knutsen tydelig.

Les også

Misunnelse er problemet, Bodø/Glimt er løsningen