RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forberedt på å stange

Sist oppdatert:
I 1994 kom seiersmålet tre minutter før slutt, i 2001 kom det aldri. De norske er forberedt på at de kan bli nødt til å være tålmodige mot Hviterussland.

Det er tredje gang Norge er i kvalifiseringsgruppe med hviterusserne. De to tidligere hjemmekampene ble begge tålmodighetsprøver der Norge stanget og stanget mot et massivt gjesteforsvar. I 1994 endte det godt, da Geir Frigård kom inn og ble matchvinner i debuten. I 2001 ble det 10-1 i målsjanser, men John Carews sene mål ga bare 1-1.

- Det er klart at vi kan oppleve et lag som tetter igjen bakover, og at det kan bli mye stanging. Vi opplever det ofte i Rosenborg, men ni av ti ganger lykkes det ikke for laget som legger seg bakpå. Jeg håper bare at dette ikke blir den ene gangen, sier Frode Johnsen.

- Tålmodighet er alltid viktig i fotball, og vi må også være forberedt på å være tålmodige. Men det vil være forløsende om vi scorer tidlig.

Håper
Vidar Riseth håper at Hviterussland skal være litt mer ambisiøse enn forrige gang de gjestet Oslo.

- Jeg tror de vil ha lyst til å score på oss, og da må de fram på banen. Da skal vi ta vare på overgangsmulighetene, men om de legger seg langt tilbake så skal vi fram på flankene og komme til innlegg. Vi har spisstyper som er store og sterke i luftrommet, sier han.

John Carew berget Norge fra tap i forrige Ullevaal-kamp mot hviterusserne. Han starter sannsynligvis på benken onsdag, men vil være god å ha i bakhånd om Norge skulle komme under.

- Jeg håper at det er vi som scorer mål tidlig denne gang. Vi må få ballen i gang, få til bevegelse og skape rom. Da tror jeg det skal gå bra, sier han.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere