*Nettavisen* Sport.

Forberedt på det verste

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

- Går det dårlig, er det bare å glemme klassisk, sier Kristin Størmer Steira.

20.01.11 15:32

Kristin Størmer Steira har en ganske imponerende statistikk i verdenscupen denne sesongen, en statistikk omtrent bare Marit Bjørgen kan matche. 29-åringen fra Tana har ikke vært dårligere enn nummer fire i noe renn.

Så hører det med til historien at hun bare har stilt til start fire ganger – i to individuelle renn og to stafetter.

Årsaken er de stadig tilbakevendende problemene med et tretthetsbrudd i hælen. Steira har rett og slett ikke fått lov til å konkurrere i klassisk stil.

Les også: Steiras blytunge sommer

Men nå får hun endelig sjansen. Neste helg tråkker hun til for fullt i den klassiske 10-kilometeren i Otepää.

Usikker på skadestatus
- Nå får jeg sjansen en gang før VM, så får vi se hvordan det går. Går det dårlig, er det bare å glemme klassisk i VM. I så fall får Egil Kristiansen (landslagstrener) ett problem mindre, og jeg får en ting mindre å tenke på.

- Men jeg håper selvfølgelig at det går bra. Jeg har fortsatt veldig lyst til å gå 10-kilometeren i VM, sier Steira til Nettavisen.

- Hva er egentlig status på skaden?

- Nå er det lenge siden jeg har tatt bilder, men status er vel egentlig som det har vært. Det går helt fint å gå rolig klassisk, men jeg har bare gått to harde økter. Jeg vet ikke hvordan foten vil respondere. Det blir veldig spennende.

ANALYSE: Slutt på jenteidyllen

Takler ny nedtur
- Er du forberedt på et negativt svar i Otepää?

- Jeg har tenkt tanken, og er innstilt på det, men håper på det motsatte. Med alt jeg har vært igjennom de siste månedene, tror jeg at jeg eventuelt skal takle det veldig bra, sier Steira – som uavhengig klassiskformen har minst to gullmuligheter i VM: 30 km fristil og stafetten.

Hælen skal også være temmelig kranglete for at ikke Steira får sjansen på 15 km fellesstart med skibytte, en distanse hun har tatt medalje på i de tre siste verdensmesterskapene.

- Pekepinn
Landslagstrener Egil Kristiansen understreker at det ikke er bære eller briste for Steira i Otepää.

- Jeg vil heller si at vi får en pekepinn på hvor Kristin står, sier Kristiansen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Frykter dere at skaden igjen skal forverres?

- Vi er ganske trygge på at det ikke kommer til å skje. Spenningen går mer på hvor Kristin står rent sportslig i klassisk, ettersom hun nesten ikke har trent hardt i den stilarten. Det kan slå begge veier, sier Kristiansen, som uansett resultat i Otepää ikke vil avskrive Steira på enkelte VM-distanser.

- Vi vet hva hun står for når hun er i form. Hvem som går de enkelte distansene i VM, ser vi an etter NM og inn mot mesterskapet, sier Kristiansen.

Må tørre å trene
Mens hælen er ett usikkerhetsmoment før Otepää, er Steira også usikker på egen form. Selv om hun vant et renn i skandinavisk cup i Torsby sist helg, er hun ikke overbevist.

- Formen er ikke like bra nå som den var før jul. Det var ikke noe kjempeløp i Torsby. Jeg har trent mye i jula, og også hatt en liten sykdomsperiode. Med det grunnlaget jeg har, må jeg tørre å trene meg litt ned i sesongen. Jeg tror jeg er omtrent der jeg skal være i forhold til VM, sier Kristin Størmer Steira til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.