Gå til sidens hovedinnhold

Forberedt på farvel

Bjarne Berntsen er forberedt på at tiden som landslagssjef kan være over.

Det norske kvinnelandslaget må trolig ha tre poeng mot Frankrike i Helsingfors for å være trygge på EM-avansement. Kanskje kan også ett poeng være nok, men sikkert er det ikke. Landslagssjef Bjarne Berntsen er optimist, men har samtidig tenkt tanken på at kampen i Helsingfors kan være hans siste med fotballjentene.

Og enten EM-eventyret ender søndag eller med finalespill neste torsdag, skal Berntsen ut og finne seg en ny arbeidsgiver etter fem år som sjef for kvinnelandslaget. Rogalendingen vet foreløpig ikke hvor veien går videre.

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt akkurat nå. Den biten er lagt vekk under EM. Nå er det fotball som gjelder, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Åpen for alt
Bjarne Berntsen ga allerede mot slutten av 2008 beskjed om at han gir seg som landslagssjef etter årets sluttspill i Finland. Det har åpent noen bitt seg merke i. Berntsen innrømmer at han har vært i samtaler om mulige nye engasjementer.

- De samtalene blir tatt opp igjen etter EM. Jeg er uansett helt åpen for det som måtte dukke opp, sier den tidligere Viking-direktøren.

- Vil du gjerne jobbe med fotball?

- Det behøver på ingen måtte være fotballrelatert, men jeg ser ikke bort fra den muligheten heller, sier 52-åringen – som overtok fotballjentene da Åge Steen ga seg før 2005-sesongen.

I sin første sesong ledet han Norge til et overraskende sølv i EM – til tross for en resultatmessig begredelig oppkjøring til mesterskapet i England. I Kina-VM to år senere ble det fjerdeplass etter tap i bronsefinalen, mens Beijing-OL endte med kvartfinale-exit.

Fin gjeng
Totalt har rogalendingen ledet Norge i 73 kamper. 35 av dem har endt med seier, ti med uavgjort og 28 med tap.

- Det har vært fem flotte år med en flott gjeng, der vi har konkurrert på den internasjonale arenaen hele veien. Vi har vært med å prege mesterskap, sier Berntsen.

- I tillegg har det vært godt å jobbe med folk som har mye realisme i forhold til at konkurransen i internasjonal kvinnefotball blir tøffere og tøffere for hvert år. Det er utrolig mange land som har hevet seg til et høyt nivå, hvilket dette mesterskapet er et nytt bevis på, tilføyer han.

52-åringen hevder jobben med fotballjentene har blitt akkurat som han på forhånd hadde regnet med, og ser ikke bort ifra at han kan komme til å trene et kvinnelag også i framtida.

- Jeg utelukker ingenting, sier Berntsen.

Fortsetter god trend?
Før framtida skal stakes ut, skal imidlertid rogalendingen avslutte sin nåværende jobb. Den ender forhåpentlig ikke i Helsingfors søndag – hvilket i så fall betyr at Berntsen holder en god norsk tradisjon i hevd.

Norge har nemlig ikke for vane å ryke ut av internasjonale kvinnemesterskap i gruppespillet. Sist det skjedde var for 12 år siden. Den gang måtte man vinke farvel til avansement i EM på hjemmebane etter å ha tapt for Italia og Tyskland – lagene som senere spilte finale i turneringen.

Berntsen forbereder seg på tøffe tak mot Frankrike.

- Vi forbereder oss på å måtte ha tre poeng. Frankrike er skumle og viste gode individuelle kvaliteter mot Island. Det blir tøft, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger