Gå til sidens hovedinnhold

Forberedt på sjikane

Morten Aa. Djupvik overtar uriaspost nummer én i norsk vinteridrett: Hovedtrenerjobben for de norske langrennsherrene.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Som Krister Sørgårds høyre hånd gjennom OL-sesongen vet Djupvik mye om hvilke følelser en langrennstreners avgjørelser utløser i det norske folk.

Etter vrakingen av Petter Northug ble Sørgård sjikanert på det groveste i en strøm av sms-er.

- Å få meldinger om at man fortjener å brenne i helvete er ikke akkurat en situasjon man ønsker å være. Men det er en del av denne jobben. Langrenn engasjerer, konstaterer Morten Aa. Djupvik overfor TV 2 Nettavisen.

Fredag ble han presentert som ny hovedtrener for det norske distanselaget i langrenn. Sportssjef Åge Skinstad presenterte også et helt nytt fjes i trenerteamet.

36-årige Vidar Løfshus er ansatt som løperutvikler, som er en helt ny stilling. Løfshus har de siste to sesongene vært trener for det amerikanske sprintlaget.

Skinstad mer involvert
Ulf-Morten Aune fortsetter som sprinttrener.

- De tre vil jobbe tett i et team. I tillegg vil jeg selv ta mer tak i det sportslige for at vi skal få mest mulig ut av hver enkelt løper, sier sportssjef Åge Skinstad.

Han kommer også selv til å stå for alle uttak, både til verdenscup og mesterskap. Som før blir det de ansvarlige trenerne for det enkelte lag som innstiller løpere.

- Forhåpentligvis slipper vi å ta like kontroversielle avgjørelser som det OL-uttaket ble i vinter. Krister hadde det rimelig tøft i en periode, sier Morten Aa. Djupvik.

Ny smøresjef
Det er også klart at Knut Nystad overtar Terje Langlis rolle som sjef for de norske smørerne. Nystad er bosatt i Denver i Colorado, der han har jobbet som manager for et college-lag som har ifølge Skinstad har vært USAs beste i fire av de sju siste årene.

Nystad har også vært smører for det amerikanske laget under VM i Val di Fiemme i 2003, VM i Oberstdorf 2005 og OL i Torino i 2006

- Jeg er overbevist om at både Nystad og Løfshus kan tilføre oss mye. På kort sikt, men ikke minst også frem mot OL i Vancouver om fire år. Deres erfaringer fra det amerikanske kontinentet vil være uvurderlig.

Nystad kommer til å jobbe tett opp mot Olympiatoppen og det tverridrettslige glidprosjektet.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget