RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forberedt på sparken

Sist oppdatert:
Rune Bratseth står på agendaen når RBK-ledelsen i dag samles til krisemøter.

Rosenborgs styreformann Ove Snuruås bekrefter overfor VG at også Bratseths rolle i klubben vil bli diskutert.

- Vi i styret har latt den sportslige ledelsen få alt de har bedt om. Til nå er det brukt rundt 40 millioner kroner på nye spillere. I øyeblikket har det resultert i en tiendeplass. Det er naturlig at alle som styrer med A-laget nå må bli vurdert, sier Snuruås til avisen.

- Kanskje noen også må få andre posisjoner å fungere i, sier han.

- Ingen krise
Rune Bratseth deler ikke oppfatningen av at det er krise i klubben etter den miserable innledningen på årets eliteserie.

- Det er først krise om denne situasjonen blir permanent. Om Rosenborg blir middelmådig, og roter rundt i sumpen, så er det virkelig ille, sier sportsdirektøren.

Han er inneforstått med at også hans rolle må opp til vurdering, og er forberedt på å ta sin del av støyen - inkludert å måtte gå av, om det er ønsket.

- Dette er ikke bare trenerens ansvar, sier Bratseth.

Hansen trekker seg?
Trener Per Joar Hansen skal ifølge VGs kilder ha bedt om en tillitserklæring fra spillere og ledere rett etter tapet mot Viking 16. mai - uten å få det. De samme kildene mener det er grunn til å tro at han trekker seg - kanskje allerede i dag, ikke minst på grunn av signalene RBK-treneren selv sendte ut etter 0-2-tapet for Viking 16. mai.

Da sa Per Joar Hansen åpent til media at han vurderer å trekke seg.

- Det er viktig at vi ikke jakter på syndebukker. Jeg tar det hele og fulle ansvaret, sier Hansen til adressa.no i dag, og utdyper:

- Vi må være ærlige i forhold til klubbens nå-situasjoner. Vi må erkjenne at vi er så langt ned i gjørma som vi kan komme. Vi har ikke et problem, men en særdeles stor utfordring.

Rosenborg ligger nå på en svak niendeplass i eliteserien, med bare to seirer på de syv første kampene.

Snakker med Sollied
Dermed er spekulasjonene om hvem som eventuelt vil overta treneransvaret i Rosenborg i full gang. Overfor Adresseavisen avkrefter Rune Bratseth at Nils Arne Eggen vil få en mer aktiv rolle.

- Nils Arne er delaktig og medansvarlig i det som skjer. Han vil ikke bli mer involvert. Det er noe han har vært klar på hele tiden, sier Bratseh til avisen.

Sportsdirektøren innrømmer også at klubben er i kontinuerlig dialog med Trond Sollied, som sist helg ledet Club Brugge til et nytt ligagull i Belgia.

- Vi har regelmessig kontakt med Trond. Men han har kontrakt med Brugge i ett år til, og er ikke noe tema akkurat nå, hevder Bratseh.

Sollied har kontrakt i Belgia ytterligere én sesong, og har tidligere signalisert at den ikke vil bli fornyet.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen på Lerkendal utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere