*Nettavisen* Sport.

Forberedt på sparken

Rune Bratseth står på agendaen når RBK-ledelsen i dag samles til krisemøter.

18.05.05 09:42

Rosenborgs styreformann Ove Snuruås bekrefter overfor VG at også Bratseths rolle i klubben vil bli diskutert.

- Vi i styret har latt den sportslige ledelsen få alt de har bedt om. Til nå er det brukt rundt 40 millioner kroner på nye spillere. I øyeblikket har det resultert i en tiendeplass. Det er naturlig at alle som styrer med A-laget nå må bli vurdert, sier Snuruås til avisen.

- Kanskje noen også må få andre posisjoner å fungere i, sier han.

- Ingen krise
Rune Bratseth deler ikke oppfatningen av at det er krise i klubben etter den miserable innledningen på årets eliteserie.

- Det er først krise om denne situasjonen blir permanent. Om Rosenborg blir middelmådig, og roter rundt i sumpen, så er det virkelig ille, sier sportsdirektøren.

Han er inneforstått med at også hans rolle må opp til vurdering, og er forberedt på å ta sin del av støyen - inkludert å måtte gå av, om det er ønsket.

- Dette er ikke bare trenerens ansvar, sier Bratseth.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hansen trekker seg?
Trener Per Joar Hansen skal ifølge VGs kilder ha bedt om en tillitserklæring fra spillere og ledere rett etter tapet mot Viking 16. mai - uten å få det. De samme kildene mener det er grunn til å tro at han trekker seg - kanskje allerede i dag, ikke minst på grunn av signalene RBK-treneren selv sendte ut etter 0-2-tapet for Viking 16. mai.

Da sa Per Joar Hansen åpent til media at han vurderer å trekke seg.

- Det er viktig at vi ikke jakter på syndebukker. Jeg tar det hele og fulle ansvaret, sier Hansen til adressa.no i dag, og utdyper:

- Vi må være ærlige i forhold til klubbens nå-situasjoner. Vi må erkjenne at vi er så langt ned i gjørma som vi kan komme. Vi har ikke et problem, men en særdeles stor utfordring.

Rosenborg ligger nå på en svak niendeplass i eliteserien, med bare to seirer på de syv første kampene.

Snakker med Sollied
Dermed er spekulasjonene om hvem som eventuelt vil overta treneransvaret i Rosenborg i full gang. Overfor Adresseavisen avkrefter Rune Bratseth at Nils Arne Eggen vil få en mer aktiv rolle.

- Nils Arne er delaktig og medansvarlig i det som skjer. Han vil ikke bli mer involvert. Det er noe han har vært klar på hele tiden, sier Bratseh til avisen.

Sportsdirektøren innrømmer også at klubben er i kontinuerlig dialog med Trond Sollied, som sist helg ledet Club Brugge til et nytt ligagull i Belgia.

- Vi har regelmessig kontakt med Trond. Men han har kontrakt med Brugge i ett år til, og er ikke noe tema akkurat nå, hevder Bratseh.

Sollied har kontrakt i Belgia ytterligere én sesong, og har tidligere signalisert at den ikke vil bli fornyet.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen på Lerkendal utover dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag