RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Anders Skjerdingstad/Nettavisen)

Forberedt på vraking

Øystein «Pølsa» Pettersen innser at astmaen kan koste ham landslagsplassen.

For tredje gang i løpet av vinteren har Pettersen vært igjennom en periode med tung medisinering på grunn av astma. For tredje gang har han måttet ta det helt med ro over tid. Denne gangen i hele 17 dager.

Summen nærmer seg 40 treningsfrie dager – i skisesongen. Det er selvfølgelig dramatisk. Og Pettersen vet at det kan få konsekvenser.

Trenger resultater
- Jeg er forberedt på å miste landslagsplassen. Per i dag er jeg vel ute. Jeg trenger gode resultater mot slutten av sesongen, sier Pettersen til Nettavisen.

25-åringen har gjort det godt i de rennene han har deltatt i, og kan vise til en tredjeplass pluss tre B-finaler i verdenscupen. I øyeblikket ligger han på en 11.-plass i sprintcupen. Likevel har han hele seks nordmenn foran seg.

- Vi kan ikke ha 15 mann på sprintlandslaget heller, konstaterer Pettersen.

Frykten for å ryke ut av landslaget går imidlertid ikke på motivasjonen løs. Det gjør ikke sykdommen heller, selv om Linderud-gutten innrømmer at det i perioder er tungt.

Legger ikke opp
- Det er ikke snakk om å legge opp. Jeg satser videre uansett om det blir på eller utenfor landslaget. Akkurat nå er fokus å komme tilbake, fastslår han.

Mandag var han tilbake på ski. Tirsdag avsluttet han den tyngste medisineringen, og utover uka blir det rolige skiturer.

- Det er vanskelig å si når jeg kan være tilbake i konkurranseform. Det er tre sprinter igjen i verdenscupen, og jeg håper å kunne gå alle. Men så lenge jeg ikke har prøvd å presse meg hardt, vet jeg ikke noe om hvordan kroppen reagerer, poengterer Pettersen.

Samler erfaring
Han priser seg lykkelig over at han gjorde en god treningsjobb i fjor, før snøen falt. Samtidig innrømmer han at han har tatt noen ukloke beslutninger i løpet av sesongen.

- Det er ganske lett å påpeke hva som har vært utløsende årsaker til sykdommen de gangene jeg har blitt dårlig i vinter. Da er det klart jeg kunne ha gjort ting annerledes, medgir Pettersen, som mener han lærer hele veien.

- Jeg får veldig god medisinsk oppfølging av legen min, men han kan ikke så mye om trening. Og jeg får veldig god sportslig oppfølging av Ulf Morten Aune (trener på sprintlaget), men han kan ikke så mye om astma. Derfor er det viktig for meg å samle erfaringer, poengterer Øystein Pettersen.

Neste verdenscupsprint arrangeres i Stockholm 27. februar.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere