DANMARK - TUNISIA 0-0:

DOHA (Nettavisen): Noen hundretalls dansker var i soleklart undertall på tribunen i Doha under Danmark-Tunisia tirsdag ettermiddag.

Nettavisen pratet med et par danske supportere en drøy time før kampstart, og i løpet av intervjuet ble duoen avbrutt av ekstatiske tunisiske fans en rekke ganger.

Tunisierne fylte nærmest hele Education Stadium alene og laget en vanvittig ramme rundt kampen i Doha. Det smittet helt tydelig over på spillerne, og spesielt midtbanespilleren Aïssa Laïdouni.

Kampen var kun to minutter gammel da Ferencvaros-spilleren tok rennefart og taklet Christian Eriksen knallhardt (men rent), før han reiste seg opp og jublet besatt foran egne fans som om han hadde scoret.

Les også: VM-spiller fraktet ut av Qatar i all hast: –⁠ Han har indre blødninger

Av reprisene kunne man se Eriksen små-le av Laïdounis reaksjon, og i pressesonen etter kampen legger han ikke skjul på at han ble tatt litt på senga av tunisieren.

– Jeg hadde ballen, og så kom han plutselig flygende, sier han, før han avslører at han også måtte slenge en kommentar i retning Laïdouni.

– «Hva faen foregår her», spurte jeg ham. Men altså.. det er veldig emosjonelt for dem. De har fansen med seg, og vi er kanskje litt kjedelig når det kommer til den biten, sier danskenes store stjernespiller, også gjengitt i danske Ekstra Bladet.

Se situasjonen her:

Slet tidvis mot tunisierne

Både Eriksen og Laïdouni kunne ta med seg ett poeng fra VM-åpningen etter det målløse oppgjøret i Qatar.

Førstnevnte antyder at danskene muligens slet med premierenerver tirsdag.

– Jeg synes ikke vi fikk den roen vi pleier å ha. Vi spilte altfor mye på deres premisser. Det var intenst. Mange taklinger, men dueller, og vi kom i noen situasjoner vi ikke burde kommet i, sier dansken.

Les også: Les også: VM-skandalen eskalerer

Vurderte drastisk grep før kampstart

Store deler av opptakten til tirsdagens kamp ble preget av Fifas beslutning om å straffe spillerne med gult kort dersom de benyttet seg av de mye omtalte «One Love»-kapteinsbindene.

Det førte til at ni nasjoner, inkludert Danmark og England, valgte å legge igjen det aktuelle kapteinsbindet i garderoben.

Venstreback Joakim Mæhle avslørte overfor Nettavisen etter kampen at det danske laget vurderte et drastisk grep iVM-premieren.

– Vi har snakket om man skulle gå inn på banen med armbindet på og så ta det av før kampen startet, sa Atalanta-profilen til Nettavisen.

Dansken forklarer imidlertid at de fryktet mulige reaksjoner.

– Vi visste ikke om det var mulig, lovlig eller om man får gult kort, sier Atalanta-spilleren.

– Selv om det kom trusler om gult kort og sportslige sanksjoner, kunne man likevel brukt kapteinsbindet for å sende et budskap til resten av verden om at man står opp mot Fifa?

– Det kunne man kanskje gjøre, men med to gule kort så får man karantene. Rent sportslig så er det vanskelig.

Danmarks neste kamp er mot Frankrike på lørdag.