RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbrent på tribunen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Kanarifansens bengalske lys forårsaket andregradsforbrenning, sykehusopphold, branntilløp og ødelagte klær.

Søndag kveld var det duket for hatoppgjør på Åråsen. Supporternes største kveld.

Da spillerne entret gressmatta ble det fyrt opp minimum 10 bengalske lys på kanarifeltet, kaoset som oppsto sendte to personer på legevakta, en av dem videre til en natt på Ahus, melder Romerikes Blad.

I tillegg har flere kontaktet LSK dagen derpå med ødelagte jakker og drakter.

– Drakta sto i brann
Espen Johnsen fra Fetsund kjente først at det begynte å svi i nakken. Han bøyde seg fram og skjønte at en av blussene mannen bak holdt i hadde rammet ham. Drakta hans sto da i brann.

- I ettertid opplever jeg det ikke som veldig dramatisk, selv om jeg ble litt skremt der og da, sier Johnsen som i nakken har pådratt seg 2. gradsforbrenning.

- Det var nok mer dramatisk for samboeren min og de jeg var sammen med, som sto ved siden av meg og så dette, forteller han til rb.no.

Johnsen understreker at han selv etter søndagens episode ikke har noe i mot Kanarifansen eller bengalske lys.

- Jeg synes det gjør seg på en fotballstadion, men her gikk det nok noe over styr, sier han.

Kanari-vakt på sykehus
Thomas Nilsen fra Eidsvoll var på jobb som vakt for Kanarifansen da blussene lyste opp på Åråsen.

- Jeg gikk opp i feltet for å fjerne de blussene som hadde slukket. Jeg fikk i meg for mye røyk og måtte tilbringe natta på sykehus, forteller eidsvollingen til rb.no.

Sikkerhetsansvarlig i Kanarifansen, Frode Johansen, hevder han ikke visste om blussene som kom og forteller at situasjonen var ute av kontroll.

- Det var masse folk på kanarifeltet da dette skjedde. Det var mye barn og det ble veldig uoversiktlig, kaotisk og ikke minst farlig, forteller han.

Morten Galåsen, leder av Kanarifansen opplyser til Romerikes Blad at Kanarifansen på generelt grunnlag er tilhengere av bengalske lys på tribunen.

- Det er en tid og et sted for alt. En mørk, regntung kveld mot erkerivalen er et helt ok valg av tid og sted for lys på tribunen, sier Galåsen til Romerikes Blad.

- Var blussingen på tribunen søndag kveld organisert av Kanarifansen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Galåsen.

- Hva tenker du om at to personer er skadet?

- Det er utrolig kjedelig. Det er skuffende at noen ikke har klart å håndtere materialet ordentlig, men vi er sjeleglade for at det ikke gikk verre med de to. Jeg har snakket med begge og de har det bra, sier KFL-lederen.

Flere utestengt
LSK-formann Per Mathisen sier til Romerikes Blad at klubben tar sterk avstand fra supporternes blussing. Personene bak blussingen vil bli straffet hardt, forteller han.

Etter det RB kjenner til er allerede minst fem personer utestengt i ett år etter episoden søndag kveld.

- Vi forsøker å ha streng kontroll av alle som entrer Åråsen, og vi har gode rutiner på dette, men det er vanskelig å oppdage alt. Enkelte supportere har på organisert vis fintet oss ut, sier Mathisen som blant annet bekrefter at det før kampen startet ble funnet bengalske lys lagret på toalettene på Åråsen.

- Hva synes du om at to personer er skadet etter dette?

- Det synes jeg er tragisk. Og på vegne av klubben beklager jeg dette. Det skal selvsagt ikke skje, svarer Mathisen.

Bota sendes til blusseren
Blussingen søndag kveld vil etter hvert havne på bordet til doms- og sanksjonsutvalget i NFF. LSK er straffet med bøter tidligere for blussing, og vil antakelig igjen motta en bot.

Arrangementsansvarlig i LSK, Kjell Hulby, sier til RB at klubben allerede har identifisert fem av blusserne. Han forteller at en eventuell bot vil bli sendt til de ansvarlige.

- Det som er ekstra synd i denne saken, er at vi forsøkte å hjelpe fansen med å få igjennom en søknad om bruk av bengalske lys til brannvesenet. Søknaden fra KFL kom for seint, dermed fikk vi aldri godkjenning. Jeg tror det vil bli vanskeligere å få til i framtida, sier Hulby.

Galåsen i Kanarifansen forventer at et bot fra forbundet ender hos supporterklubben.

- Vi vil ta stilling til hvordan vi skal forholde oss til den, da, sier han.

Denne saken er hentet fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere