Gå til sidens hovedinnhold

- Forbundet har vært uproffe

Norsk sykkelsjef kritisk til prosessen rundt ny sportssjef i sykkelforbundet.

Mandag brakte TV2 nyheten om at svenske Hans Falk vil etterfølge Steffen Kjærgaard som sportssjef i Norges Cykleforbund. De skrev også at Stig Kristiansen er tilbudt jobben som landeveisansvarlig.

Etter det procycling.no erfarer har ikke Kristiansen svart på tilbudet.

Øster Hus-Ridley-sjef Morten Hegreberg har vært en av kandidatene til å få en sentral jobb i forbundet.

Forbundet har vært uproffe
I kjøvannet av lekkasjene stiller rogalendingen spørsmål rundt prosessen forbundet har hatt.

- Jeg stusser på prosessen forbundet har kjørt her. Jeg mener den er håndtert på en uprofesjonell måte. Det er rart at det er gjennom sportsnyhetene i TV2 at vi får greie på hvem de ansetter. Det ville vært ryddigere dersom de sendte ut en pressemelding i forkant, sier Hegreberg til Aftenbladet.

- Hadde jeg virkelig gått inn for jobben, synes jeg også det er rart at de ansetter folk uten en gang å intervjue meg om jobben, som tross alt var en av kandidatene. Forbundet har vært utrolig dårlig til å kommunisere i denne saken, mener Hegreberg.

Samtidig skal det nevnes at det neppe har vært forbundets intensjon at denne saken skulle lekke til pressen før alt var klart.

Hegreberg presiserer at han ikke er bitter. Han har gått en runde med seg selv og folkene i miljøet rundt Øster Hus-Ridley. Totalen der har gjort at han uansett hadde fortsatt med jobben han gjør der, for ikke å sette laget i fare.

Holder døren åpen i fremtiden
Men helt avvisende til en jobb i forbundet er han ikke.

- En forbundsjobb er alltid spennende, men det må være opp til forbundet å bestemme om jeg er aktuell ved en senere anledning. Når forbundet nå rekrutterer innad, regner jeg med det betyr at de ønsker å fortsette samme linje som før. Jeg på min side står nok for noe nytt. Nye tanker kunne vært spennende når forbundet nå legger om strukturen, sier Hegreberg.

Samtidig føler han at forbundet trenger nytt blod.

- Nå er det en god generasjon ledere på gang i sykkelsporten. Ledere som ikke bare har erfaring som utøver og trener, men også har en utdannelse. Skal forbundet videre, trengs nok nytt blod. Men de to kandidatene forbundet har funnet, er begge dyktige ledere og trenere som vi vil samarbeide godt videre med for å utvikle norsk sykkelsport sier Hegreberg.

Forbundet har fremdeles til gode å kommentere opplysningene til TV2.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken