Gå til sidens hovedinnhold

Forbundet straffer Northug

Petter Northug mister to månedslønner etter Grosvold-intervju.

Fredag stilte Norges mest profilerte langrennsløper de siste sesongene opp i programmet «Grosvold» på NRK. Der gjorde han en fin figur, men Norges skiforbund ble ikke imponert.

Northug hadde nemlig på seg en genser med et privat sponsormerke. Nå inndrar forbundet to måneders treningsstipend fra 22-åringen, skriver VG, som antyder at det dreier seg om 15.000 kroner.

- Bare å beklage
- Det er bare å beklage. Det går litt fort av og til, og Petter var faktisk ikke klar over det, så dette må vi bedre på, sier pappa John Northug til VG.

Amentio AS, som er en av Northugs personlige sponsorer, varsler at de dekker inntektstapet, som uansett ikke svir voldsomt. Ligningen for 2007 viste at Northug hadde en inntekt på over 600.000 kroner – og at formuen nærmer seg to millioner.

Trønderen har heller ikke merket noe til sponsorsvikten flere andre utøvere har opplevd som følge av trangere tider i den internasjonale økonomien.

Kritisk til regelverket
Petter Northug har tidligere vært kritisk til Skiforbundets restriksjoner i forhold til å promotere private sponsorer.

- Drømmen er å få ha en privat sponsor på lua, slik som tyskerne. Men jeg ser at det er den plassen som er enklest å selge også for skiforbundet. Det er et ønske fra løpergruppa å få ha en privat sponsor på verdenscupdrakta, sa Petter Northug til Adresseavisen 4. november.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken