Gå til sidens hovedinnhold

Forbundet: - Vi har ikke velsignet en slik avtale

Det hersker full forvirring rundt Torstein Horgmos sponsoravtale.

Onsdag ble det kjent at snowboarderen Torstein Horgmo hadde inngått en avtale med spillselskapet PokerStars.

Dermed har nok en norsk idrettsprofil inngått en avtale med et selskap som utfordrer spillmonopolet i Norge. Slikt faller sjelden i god jord hos Norges Idrettsforbund.

Idrettspresident Inge Andersen har den siste tiden gått hardt ut mot norske utøvere som har inngått slike avtaler, som Mats Zuccarello Aasen, Cathrine Larsåsen og John Arne Riise.

Nettavisen kunne også avsløre i forrige uke at fotballspilleren John Carew nå har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap.

BAKGRUNN: Se, han sponses av et bettingselskap

- Kan avkrefte det
Men til forskjell fra de ovennevnte utøverne skal Horgmo, ifølge PokerStars-sjef Thomas Udness, ha fått velsignelse fra snowboardforbundet før han inngikk sin avtale med spillselskapet.

Dette ser imidlertid ikke ut til å stemme. Kommunikasjonssjef i Norges Snowboardforbund, Trude Alnæs, avkrefter nemlig disse opplysningene til Nettavisen.

- Vi har ikke hatt kontakt med noen om en slik avtale. Det stemmer ikke og vi kan avkrefte det som blir hevdet, sier hun til Nettavisen.

Sentrale medlemmer i snowboardforbundet er for tiden på ferie, og Alnæs sier at saken vil bli ryddet opp i internt, så fort alle er tilbake på jobb.

Nettavisen har også vært i kontakt med idrettspresident Inge Andersen, men også han er på ferie, og ønsket derfor ikke å uttale seg om denne saken nå.

- Her fra min ferieposisjon er saken ukjent, sier Andersen i en SMS til Nettavisen.

Stor profil
PokerStars-sjef Udness sa følgende i en artikkel i Vi Menn om Horgmos sponsoravtale og deltagelse i poker-VM i Las Vegas, som pågår nå:

- Torstein er en del av vårt lag som for tiden deltar i VM i poker i Las Vegas, og vi tar selvfølgelig godt vare på ham. Han er glad i å spille poker, og har verdier og kvaliteter som passer godt sammen med vår merkevare. Torstein en internasjonal stjerne, som har bred appell både i Norge og i utlandet. Vi ønsker naturligvis ikke å tråkke noen på tærne, derfor er hans deltakelse i VM med PokerStars avklart med Norges Snowboardforbund, som har gitt sin godkjenning, sier Udness.

Horgmo, som er tilknyttet Norges Snowboardforbund, er Norges heteste navn i snowboard, og er såkalt prorider med flere førsteplasser i X-games.

Han er fra før sponset av Oakley, DC, Rockstar Energy, Contour HD, Kicker Audio og Northstar.

Den 26-årige trønderen er kjent for å blant annet ha gjort verdens største frontside 1080 og en rekke andre spektakulære øvelser.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?