Gå til sidens hovedinnhold

Forbyr blå grus

Klager fra tennisens verdensstjerner tas til følge.

Mennenes profesjonelle tennisforbund, ATP, har bestemt seg for å legge ned forbud mot blå grusbaner på verdenstouren fra 2013.

Dermed får de to beste spillerne på herresiden, Novak Djokovic og Rafael Nadal, gehør for at de slaktet banedekket som ble benyttet under Madrid Masters tidligere i år.

Roger Federer sto igjen som vinner av turneringen etter at de to øverste på rankingen mislyktes.

- Etter en nøye vurdering har jeg bestemt at blå grusbaner ikke tillates fra neste sesong, sa ATP-president Brad Drewett etter et styremøte lørdag.

- Jeg tror veldig på fornying, og at vi utforsker måter vi kan utvikle idretten vår. Selv om den blå grusen har gjort spillet mer synlig på TV, var det åpenbare problemer med kvaliteten på banene i Madrid, begrunnet Drewett, før han la til:

- Dette er ikke akseptabelt for en Masters-turnering som er blant de største i verden. Uavhengig av farge må vi først forsikre oss om at banene er sikre for spillerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Serena Williams var blant dem som avfeide kritikken fra de beste mannlige toppspillerne under turneringen i Madrid i mai.

- Kvinner er tøffere enn menn. Det er derfor vi føder barn. Dere menn kunne aldri håndtert barn, uttalte amerikaneren etter at hun vant kvinnenes turnering i den spanske hovedstaden.

- Vi damer klager ikke, vi gjør bare vårt beste. På WTA-touren er vi skikkelige atleter. Vi går ikke rundt der ute og sutrer, sa Williams til Reuters.

Hvordan WTA, kvinnenes profesjonelle forbund, stiller seg til i saken er foreløpig ukjent.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket