Gå til sidens hovedinnhold

Fordel Bjørgen - tross alt

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): Selv om Marit Bjørgen havnet på 19. plass på kvinnenes tremil, var hun den store vinneren i Kollen lørdag.

For hennes argeste konkurrent til sammenlagtseieren i World Cup, Gabriella Paruzzi, sprakk mot slutten og havnet på sjetteplass - i stedet for den forventede seieren. Marit hadde egentlig ikke tenkt til å starte, men ombestemte seg sikret seg 12 verdifulle poeng.

- Det kan være de nødvendige poengene det, fastslår Bjørgen overfor TV 2 Nettavisen.

- Paruzzi gikk dårligere enn jeg hadde trodd på forhånd. Så en kan vel si at alt gikk min vei, sier hun videre.

To sprintrenn

I stedet for 100 poeng i fordel Paruzzi, ble det bare 28 poeng i pluss for den italienske jenta. Dermed leder hun med 69 poeng foran de fire siste rennene. Av disse fire, er det to sprintrenn.

Marit Bjørgen har vunnet de fem siste sprintrennene - og kan sikre seg to hundre poeng i de to siste. Paruzzi og Bjørgen er relativt jevne på 10 km klassisk - som gås i Lahti neste helg. Dermed avgjøres trolig alt på 15 km fristil i italienske Pragelato om to uker.

- Ja, jeg tror det hele avgjøres i det siste rennet. Men det er vanskelig å si, sier Bjørgen.

Avviser Paruzzi

Gabriella Paruzzi mener det er alt for mange sprintrenn i World Cup. Det avviser Marit Bjørgen fullstendig.

- Det kan hun ikke si, for det er langt flere lange løp, enn det er sprintrenn. Dermed har hun mange flere sjanser enn meg, sier hun kontant.

Treg start

Sprinteren Marit Bjørgen brukte faktisk 12-13 kilometer før hun kom ordentlig i gang på Kollens tremil. Ikke helt vante takter fra hennes side. Hun føler seg sliten etter den siste ukas mange løp.

- De som var i toppen av resultatlista i dag var ikke med på hardkjøret sist uke. Jeg følte meg tung i beina i dag, jeg kom ikke i gang før etter tolv-tretten kilometer. Jeg kunne nok gått et bedre løp, hvis jeg hadde vært uthvilt, fastslår hun.

Står over

Nå skal hun hjem til Trondheim og ta det med ro i fire dager, før hun reiser til Lahti. Der går hun sprint på fredag, og 10 km klassisk på søndag.

- Jeg står trolig over sprintstafetten på lørdag, forteller Marit Bjørgen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar