Gå til sidens hovedinnhold

Fordel Celtic i Old Firm

Med seier tar Celtic over tabelltoppen i Skottland. Sjekk tipsene til midtukekupongen.

Sportspills meny 4. juledag
Tippetips: Liverpool på midtukekupongen
Oddstips: MODO slår Brynäs hjemme, igjen
Les også: Rekordstore potter i Viking-Lotto
Travtips: Talent innfrir i V65

Midtukekupongen er satt sammen av fire kamper fra øverste nivå i Skottland, samt oppgjør fra Englands fire øverste nivåer. En morsom, men også utfordrende kupong, for det er bare de skotske kampene som spilles 4. juledag. De engelske kampene spilles på fredag, og det blir vanskelig å komme med helt presis skadeinfo til disse, men vi tar selvsagt med de lagnyhetene vi kjenner til.

Bonuspotten er oppe i 1.250.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Celtic - Rangers
Skotsk Premier League. Det knytter seg som vanlig stor spenning til Old Firm, og det ble ikke mindre spennende av at Celtic vant mens Rangers tapte på julaften, slik at det bare skiller ett poeng før kveldens derby. Celtic har 8-1-1 på Celtic Park og formen er såpass god som 9-1-0 på de ti siste.

Forrest (m) er usikker for hjemmelaget, mens det er ventet at Samaras (a) blir bra etter en forkjølelse. Stokes (a) og Matthews (f) er tilbake i troppen etter skader:

Forster, Cha, Matthews, Wanyama, Mulgrew, Ledley, Forrest, Kelvin Wilson, Brown, Kayal, Ki, Rogne, Samaras, Bangura, Hooper, Stokes, Zaluska, Izaguirre, McCourt, McGeouch.

Rangers feilet på julaften da de tapte 1-2 borte mot St. Mirren. De tok oppskriftsmessig ledelsen ved Wallace etter 11 minutter, men så raknet det etter at McCulloch fikk rødt kort i det 23. minutt. Goian fulgte etter med rødt kort rett før kampslutt. Rangers er fortsatt ligaens beste bortelag med 8-0-2 totalt, men de skjelver nok ekstra mye nå som forspranget deres er krympet.

McCulloch er ikke suspendert, til tross for rødt kort sist, men Goian er suspendert. Dette er troppen:

McGregor, Whittaker, Papac, Bocanegra, Bartley, Wallace, Davis, McCulloch, Wylde, Edu, Lafferty, Aluko, Jelavic, Alexander, Broadfoot, Bendiksen, McCabe, Weir.

Det er veldig jevnt på innbyrdes oppgjør. På dagens bane er det blitt 1-1, 1-0, 3-0, 1-3 og 2-1 i de fem siste. Ser vi på Old Firms opp gjennom tidene har ikke hjemmebanefordelen vært spesielt avgjørende.

Celtic har muligheten til å overta ledelsen i Premier League, og på hjemmebane må de nesten bli favoritter. Vi tør imidlertid ikke utelukke at Rangers gjør dette jevnt og hever seg etter skuffelsen sist. HU i kamp 1.

2. Aberdeen - Hearts
Skotsk Premier League. Aberdeen vant to kamper på rad og klatret opp til 9. plass, men på julaften ble det tap igjen, 1-2 borte mot Inverness. Aberdeen er blant de bedre hjemmelagene (4-3-3 totalt) men sliter veldig på bortebane.

Fyvie (m) kan være tilbake. Pawlett (m) er suspendert og Chalali (a) er usikker.

Hearts har slått Motherwell 2-0 og Dunfermline 4-0 i sine to siste, men begge seirene kom på hjemmebane. På bortebane har de bare 1-4-4 totalt. Nå ser formen god ut, og kanskje kan Hearts forbedre sin stusselige bortestatistikk i dag.

Hamill (f) mister trolig kampen med en ankelskade. Stevenson (m) skulket kampen mot Motherwell i protest mot klubbens dårlige økonomi, og vi kan ikke se ham i troppen denne gangen. Jonsson, Grainger (f) og langtidskadde Kyle, Glen og Santana er ute.

Vi tror ikke Hearts klarer å vinne denne bortekampen, de ser langt fra like sterke ut nå som forrige sesong. Å stole på Aberdeen har på den annen side ikke vært så lurt denne høsten, og markeringen blir HU i kamp 2.

3. Motherwell - Dunfermline
Denne kampen er besluttet utsatt grunnet sterk vind. Tippetegnet trekkes. Klokken 14.50 viser folkerekka H: 76 prosent, U: 15 prosent og B: 9 prosent av tippetegnene. Her er omtalen vi skrev før kampen ble utsatt:

Skotsk Premier League. Motherwell er oppe på en fin 3. plass med 10-4-5 totalt etter en sterk første halvdel av sesongen. På hjemmebane har de bare 3-3-3 hittil, og de er klart bedre som bortelag. Formen har begynt å dale litt, de har bare 2-2-2 på de seks siste. Det ble tap 0-2 borte for Hearts julaften.

Motherwell stiller med samme tropp som sist. Jennings (m) er suspendert i kamp 2 av 2.

Dunfermline er nyopprykket og skal få slite med å holde seg i det gode selskap. Per i dag er de jumbo på svakere målforskjell enn Hibernian. De har svake 1-2-7 på sine ti siste spilte, men mens de fortsatt venter på sesongens første hjemmeseier har de såpass gode tall som 3-1-6 på bortebane. De trives tydeligvis som undervurdert underdog, noe de ofte var i begynnelsen av sesongen, men neppe vil bli på Fir Park i kveld.

Førstekeeper Gallacher er ute med skulderskade. Easton, Rutkiewicz, McCann, Phinn, Bell og McDougall er ute.

Her må Motherwell slå tilbake med en seier over bunnlaget etter tap på julaften. Det skal de klare, bortelaget er svekket og ute av form. H i kamp 3.

4. St.Johnstone - Kilmarnock
Skotsk Premier League. Etter tre strake tap på hjemmebane slo St.Johnstone tilbake med 3-0 borte mot bunnlaget Dunfermline, deres andre strake borteseier. St. Johnstone har bare 3-1-6 hjemme på McDiarmid Park, mens de har råsterke 5-4-1 på bortebane. Det er tydeligvis vanskelig å være hjemmelag i Skottland denne sesongen, mange gjør det bedre borte. Formen er god, 3-2-1 på de seks siste.

Wright og Sheridan er ute til over nyttår, og manager Kenny Shiels stiller med samme tropp som vant på julaften.

Kilmarnock er ikke blant lagene som høster poeng på bortebane, bare 1-4-4 har det blitt på ni forsøk, kun syv scoringer. Men nedrykk blir det ganske sikkert ikke, de tar bra med poeng hjemme. Julaften tapte de 1-2 borte mot Celtic, mens de klarte 1-1 borte mot Hibernian i bortekampen før det, i november.

Det er ingen skader eller suspensjoner hos bortelaget.

Svak hjemmestatistikk til tross, her bør hjemmelaget helt klart kunne klar poeng, trolig alle tre, men siden har slitt på eget gress blir markeringen HU i kamp 4.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

5. Liverpool - Newcastle
Premier League. Vi var overbevist om at Liverpool skulle klare å slå Blackburn hjemme på Anfield på Boxing Day, men kampen endte 1-1. Igjen hadde de røde en rekke sjanser til å avgjøre, men enten bommet de marginalt eller så vartet Blackburns keeper opp med feberredninger. Vi har sett lignende sjansesløsing så mange ganger på Anfield denne sesongen at det ikke kan være rene tilfeldigheter eller uflaks. Det ser dessverre ut som Liverpool er litt uskarpe foran motstanders mål denne høsten, spesielt da i hjemmekampene sine. Ni hjemmekamper har gitt 3-6-0 totalt og ikke fler enn 11 scoringer.

Lucas (m) er fortsatt ute, mens Gerrard (m) kom innpå for Adam 2. juledag, og Bellamy kom også innpå, for Rodriguez. Vi venter et sterkt lag fra Dalglish denne gangen også, men vi må regne med et par endringer i det tette programmet.

Siste nytt om Suarez (a) utestengelser er at han ikke spiller denne på grunn av én kamps karantene for en finger han viste til Fulham-fansen 5. desember. Den andre karantenen på 8 kamper for rasistiske uttalelser har han rundt én uke igjen på seg til å anke.

Newcastle var inne i en dårlig periode, litt svekket av skader, men på 2. juledag var Cabaye (m) tilbake på midtbanen sammen med Tiote, og Newcastle vant kampen 2-0. Det var lite fart og få sjanser, men Newcastle gjorde jobben og holdt seg på 7. plassen på tabellen, få poeng bak topplagene og med muligheter til å kapre en EL eller CL-kvalifiseringsplass. Ustoppelige Demba Ba scoret sitt Premier League-mål nummer 14. Newcastle har 4-3-2 på bortebane.

Løvenkrands (a), Santon (f) og Guthrie (m) var ikke med sist og kan være ute igjen, uten at det trenger å svekke Newcastle nevneverdig.

Det er tydelig at Liverpool sliter med å avgjøre hjemmekampene sine, og Newcastle er en langt klarere kandidat enn for eksempel Blackburn til å få med seg poeng fra Anfield. Liverpool pleier å slå dem her, men slik de røde skyter i stolper og tverrliggere denne sesongen må HU være fornuftig i kamp 5.

6. Southampton - Bristol City
Championship. Southampton har begynt å avgi flere poeng enn i starten av sesognen, spesielt på bortebane, men med 2-0 hjemme mot Crystal Palace tidligere i uka beholdt de tabelltoppen, nå med tre poeng ned til West Ham og Middlesbrough. Do Prado scoret begge målene mot Palace. 11-1-0 på hjemmebane er det ingen som er i nærheten av. Siden de bare er ligaens ellevte beste bortelag, må denne enestående hjemmestatistikken holdes gående, skal det bli nytt opprykk.

Barnard (a), Jaidi (f) og Seaborne (f) var ikke med på 2. juledag, men Connolly (a) var tilbake på benken.

Vi trodde Bristol City skulle klare poeng i bunnkampen borte mot Coventry 2. juledag, men City tapte 0-1. Bristol Citys toppscorer Nicky Maynard spilte kampen fra start, han fikk tillit til tross for at han ønsker seg vekk fra klubben, og ved to anledninger var han meget nær scoring. Manager McInnes kunne bare konstatere at laget spilte bra, hadde 26 avslutninger på mål og burde vunnet. Nå er de bare målforskjellen over nedrykk, men har 3-3-6 på bortebane og er nummer 9 på formtabellen (for de seks siste spilte), én plass foran dagens motstander.

Manager Derek McInnes hadde skadefri tropp 2. juledag og det er tydelig at toppscorer Maynard vil bli brukt for alt han er verdt så lenge han er Bristol City-spiller.

Bristol City gjorde en brukbar bortekamp i Coventry, til tross for tap, de er sterkere borte enn hjemme og formen er ikke så halvgal. Likevel er det vanskelig å argumentere for at de skal ta poeng på St. Mary's. Southamptons hjemmestatistikk lyver ikke, de er ekstremt vanskelige å slå her, og det må være store sjanser for H i kamp 6.

7. Huddersfield - Carlisle
League One. Huddersfield gjorde jobben hjemme mot Chesterfield 2. juledag, men dessverre for vårt oddstips vant de bare 1-0. Det var selvsagt Jordan Rhodes som scoret, og sørget for at Huddersfield nå har 7-3-1 på hjemmebane og i høyeste grad er med i opprykkskampen. Formen er imidlertid ikke den beste, 2-2-2 på de seks siste.

Her er lagets kaptein Clarke (f) tilbake fra suspensjon og det styrker forsvaret. Johnson (m) er ute til over nyttår, men ellers er det trolig få fravær.

Carlisle har vært gode denne høsten og de tapte ikke borte mot Preston heller. Det endte 3-3 og Carlisle er blant de bedre bortelagene med 5-4-3 på reise. Formen er god, 2-3-1 på de seks siste.

Rory Loy (a) brakk benet etter 16 minutter i Preston og er ute en god stund. Men ellers var det ingen fravær tidligere denne uken, så manager Abbott skal klare å stable et bra lag på bena her også.

Selv om Hudds slo et formløst Chesterfield sist, tør vi ikke gå for ren hjemmeseier her, de har vært litt ustabile den siste tiden og Carlisle er ikke den enkleste motstanderen. Uavgjort vil ikke være noe sjokk. HU i kamp 7.

8. Tranmere - Bury
League One. Tranmere fikk kampen mot Rochdale 2. juledag utsatt, da man var usikre på om bærende konstruksjoner i hovedtribunen på Prenton Park var skadet. Vi kjenner tirsdag kveld ikke til om det var noen skader, og om det eventuelt vil påvirke fredagens kamp. Tranmere Rovers viser meget svak form med 0-1-5 på sine seks siste i serien og de tapte 0-1 hjemme mot Cheltenham i FA-Cupen også. De spilte sist borte mot Stevenage 17. desember, der de havnet under før pause, før Stevenage fikk en spiller utvist og økte ledelsen til 2-0 minutter senere. På hjemmebane har Tranmere brukbare 4-4-3, grunnet god poengfangst tidligere i sesongen.

Manager Les Parry ser ut til å miste Showunmi (a) med skade i ukesvis fremover. Han er ikke blant dem som scorer mest, men så er det faktisk ingen på Tranmere som har mer enn 3 scoringer denne sesongen. 2. juledag var to forsvarsspillere skadet og ytterligere tre mann usikre.

Bury vant 3-1 borte mot Scunthorpe 2. juledag og formen ser bra ut. 3-0-2 på de fem siste. Spesielle 6-1-5 på bortebane, og det scores og slippes inn en hel del mål.

Venstreback Skarz skal være tilbake fra suspensjon her. Det var ellers ingen fravær 2. juledag.

Folkerekka viser at Bury bare har 26 prosent av tippetegnene i skrivende stund, hjemmelaget har 46 prosent. Dette ser helt feil ut i våre øyne og det vil sikkert justere seg i retning av borteseier, for det er liten tvil om at form og fraværsituasjoner taler for B. Vi markerer en ren B i kamp 8, og så gleder vi oss til å se hva slags odds vi får på Bury på helgeprogrammet.

9. Cheltenham - Rotherham
League Two. Cheltenham har måttet nøye seg med 0-0 mot Srewsbury og 2-2 mot Barnet i sine to siste. Dette er lag som er i god form, men ikke så god som Cheltenham selv, de har 4-2-0 på sine seks siste. De ligger på 2. plass og kjemper om direkte opprykk, 3 poeng bak Crawley Town. De har 7-2-2 hjemme på Whaddon Road Ground.

Manager Mark Yates hadde fulltallig tropp 2. juledag, og kamprapporten fra Shrewsbury-kampen tyder på at ingen ble skadet der.

Rotherham spilte også 0-0 på Boxing Day, borte mot Macclesfield. De ligger et stykke bak Cheltenham på tabellen, men er syvende beste bortelag med 4-5-3 på tur. Formen er god, 2-3-1 på de seks siste i ligaen. I begynnelsen av desember møtte de Shrewsbury i FA-Cupen og tapte 1-2, samme siffer som de tapte med hjemme mot ligaleder Crawley uken før. Vi nevner det fordi dette er lag som skal være jevnsterke med Cheltenham, uten at det er noen automatikk i at Rotherham skal tape 1-2 på fredag av den grunn.

Mullins (f) måte av banen 2. juledag da han slet med synet og hukommelsen, og ingen skjønte hvordan dette problemet hadde oppstått. Vi setter et stort spørsmålstegn ved om han spiller fredag. Ellers var fire mann ute med skader sist, men disse har vært ute en stund og er ute til over nyttår, og manager Andy Scott stilte samme startellever som i kampen før.

Hjemmelaget ser sterkest ut, men ikke mer enn at dette kan bli jevnt. HU i kamp 9.

10. Crawley Town - Barnet
League Two. Crawley Town leder League Two etter opprykket før denne sesongen og de satser hardt. De to siste har imidlertid bare gitt 1-1 mot Crewe og hjemmetap 1-2 for Gillingham 2. juledag. Manager Steve Evans mener tapet var urettferdig og var forbannet over at Davis fikk direkte rødt kort, etter bare 18 minutter. "Hadde vi fått spille 11 mot 11 hele kampen hadde vi utvilsomt vunnet", uttalte Evans. Crawley tok da også ledelsen med ti mann på banen, men hadde ikke krefter til å ro den i land. Fortsatt er Crawley beste hjemmelag med imponerende 9-1-2 totalt.

Davis (f) er suspendert, ellers var lagets kaptein Mills (f) tilbake sist. Trolig få fravær, men Drury (m) har returnert til Ipswich etter endt utlån.

Barnet gjorde en svak innsats borte mot Dagenham & Redbridge 2. juledag og tapte fortjent 0-3. Barnet hører til blant bunnlagene, men et lite oppsving i formen nylig har tatt dem opp på femte sisteplass, 3 poeng over nedrykk. Men etter det de viste sist, har de tydeligvis falt tilbake til gamle synder. Barnet har en fantastisk goalgetter ved navn Izale McLeod, men flere andre spillere holder knapt League Two-nivå. 2-2-7 på bortebane er blant de svakeste.

Kamdjo (m) returnerer fra suspensjon. Bare langtidsskadde Kabba (a) var ute sist.

Crawley har potensiale til å knuse Barnet, og nå som de føler seg snytt for poeng 2. juledag, tror vi de går hardt ut og scorer tidlig på fredag. Barnet skal normalt være sjanseløse her og taper dette klart, med mindre det kommer røde kort eller annet uforutsett. H i kamp 10.

11. Dagenham & Redbridge - Gillingham
League Two. Dag & Red slo som sagt Barnet 3-0 tidligere denne uken og tok 3 viktige poeng i bunnstriden. De klatret tre plasser opp fra jumboplassen med denne seieren. 5-2-15 totalt er meget stygge tall, og de har ikke bedre enn 1-1-8 på de ti siste.

Ogogo (m) er suspendert i kamp 2 av 3 og erstattes trolig av Bingham. Fire langtidskadde spillere er ute, og Matt Fish er usikker. Cristian Montano er kommet på lån fra West Ham og ser ut til å bli en umiddelbar suksess, med tre scoringer allerede (to mot Barnet sist).

Gillingham har 4-2-0 på sine seks siste og er klatret opp til 6. plass. De har 5-2-5 på bortebane og slo ligaleder Crawley 2-1 borte 2. juledag. Her spilte de 11 mot 10 i 72 minutter. Før dette slo Gillingham Bristol Rovers 4-1 hjemme, og formen er det ingenting i veien med.

Vingen Whelpdale mister kampen etter en skade mot Crawley 2. juledag som fører til at han fikk knust en testikkel og må sy flere sting, en usannsynlig skade som nesten ikke skal kunne skje, men som nylig skjedde også med Blackburns Dann. Ellers er Lee (f) suspendert i kamp 2 av 2, og tre langtidsskadde spillere er ute og det var litt annet rusk også 2. juledag.

Det blir fravær hos begge, og vi mener Gillingham, som i utgangspunktet er det sterkeste laget, skal ha gode sjanser til å vinne på London Borough of Barking and Dagenham Stadium. Men det kan fort bli en sliteseier mot et hjemmelag som muligens nå har fått et løft med Montano på plass. B i kamp 11.

12. Hereford - Accrington Stanley
League Two. Det ser ikke bra ut for Hereford i disse dager, de tapte 1-2 hjemme for Port Vale på Boxing Day, deres sjette på rad uten seier. Det så bra ut da innlånte Barkhuizen ga Hereford ledelsen med sitt fjerde mål på seks opptredener, men for ørtende gang ble ledelse til tap. Bare poenget skiller ned til de tre lagene på nedrykk, og hjemmestatistikken viser 3-1-8 totalt og 25 baklengs, flest i ligaen.

Townsend (f) returnerer fra suspensjon. Tre andre spillere var tilbake fra sykdom og skader 2. juledag.

Accrington Stanley ligger trygt plassert på 12. plass etter 2-1-borteseier mot Morecambe tidligere i uka. Dette var lagets fjerde strake seier og det scores mål som aldri før. Accrington har virkelig imponert både spillemessig og resultatmessig i det siste. På bortebane har de spilt mye uavgjort, 2-7-2 totalt, men de har vunnet sine to siste bortekamper.

Luke Joyce (m) er suspendert i kamp 2 av 3. Craney (m) kan muligens være tilbake fra skade. Burton er ute i lengre tid.

Vi ser ikke noen grunn til at Accringtons strålende form og seiersrekke skal ende borte mot et Hereford i store problemer og som ikke har holdt buret rent på månedsvis. B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 28.12.2011 20:40
1. Celtic - Rangers H U
2. Aberdeen - Hearts H U B
3. Motherwell - Dunfermline H
4. St.Johnstone - Kilmarnock H U
5. Liverpool - Newcastle H U
6. Southampton - Bristol City H
7. Huddersfield - Carlisle H U
8. Tranmere - Bury B
9. Cheltenham - Rotherham H U
10. Crawley Town - Barnet H
11. Dagenham & Redb - Gillingham B
12. Hereford - Accrington Stan B

-

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 28.12.2011 20:40
1. Celtic - Rangers H U
2. Aberdeen - Hearts H U B
3. Motherwell - Dunfermline H
4. St.Johnstone - Kilmarnock H U
5. Liverpool - Newcastle H U
6. Southampton - Bristol City H
7. Huddersfield - Carlisle H U
8. Tranmere - Bury U B
9. Cheltenham - Rotherham H U
10. Crawley Town - Barnet H
11. Dagenham & Redb - Gillingham U B
12. Hereford - Accrington Stan B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill