*Nettavisen* Sport.

Fordel Fredrikstad i bunnkampen

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Med stigende form i Plankebyen og et Lillestrøm uten Frode Kippe, er det duket for FFK. Her er mandagens oddstips.

09.07.12 13:15

Sportspills meny mandag:
Dobbel V5 Leangen: En svenske og Solhus
V65 Rättvik: En norgeskjenning får tillit
Lunsjtrav Sørlandet: Ingen sensasjon i lunsjen

Langoddsen byr på dueller fra Tour de France og fotballobjekter fra U19-EM, Fredrikstad - Lillestrøm fra vår egen Tippeliga, to oppgjør fra Allsvenskan og et par andre fotballobjekter.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
110. Örebro - Malmö FF (1-0) H 2,10

Örebro har vært et trist skue denne sesongen, de har spilt helt uten selvtillit. Kanskje kan det endre seg nå, etter at de tok sesongens første seier i bunnkampen borte mot GAIS sist torsdag. Malmö kjemper i andre ende av tabellen, men er gjort til vel store favoritter med odds på 1,50. De har ikke bedre enn 1-3-2 på sine seks spilte bortekamper. Historien taler for Malmö, men når oddsen er satt så skjevt som den er, er det mer spennende sette noen kroner på at hjemmelaget, som så lyset sist, tar poeng til odds 2,10.

Dagens avslag
115. Syrianska IF Kerbura - Sirius B 1,45

Det har vært stor forskjell på disse lagene i svensk 1. divisjon Nord hittil. Men nå har Kerbura vunnet sine to siste hjemmekamper, og de vil være på trygg grunn for første gang på lenge dersom de vinner i kveld også. De slo Sirius 1-0 her forrige sesong, og når Sirius har tapt sine to siste borte, mot bunnlagene IFK Luleå og Eskilstuna City, er 1,45 på B enkelt å droppe.

Dagens spill
I dag var det enkelt å velge. Vi ser på kveldens spennende kamp i Tippeligaen, og kombinerer med Åge Hareides Helsingborg.

104. Fredrikstad - Lillestrøm
Fredrikstad kjemper i bunnen av Tippeligaen, og det ligger an til en tøff siste halvdel av sesongen, spesielt siden bunnlaget Stabæk har begynt å ta poeng. Fredrikstad er med sine 3-3-7 på tretten spilte på kvalikplass for nedrykk, fem poeng foran Stabæk og ett poeng foran kveldens motstander. Det har blitt mange baklengsmål hjemme på Fredrikstad Stadion, men siste hjemmekamp før ferien endte med seier 3-0 over Viking. Et sterkt resultat, og Fredrikstad fulgte opp med en fortjent og meget viktg 3-1-seier i Sogndal for ni dager siden. Dermed kan Fredrikstad gå til kveldens viktige oppgave med en god dose selvtillit.

Trener Trond Amundsen forteller om god stemning og gode treninger forrige uke. Vidar Martinsen og Kevin Durè er uaktuelle for oppgjøret, og Etzaz Hussain har slitt med en vond skulder den siste tiden. Sistnevnte er på tross av skulderen med i morgendagens tropp, skriver FFK på sin hjemmeside.

Lillestrøm viser lite positivt for tiden, og har spilt seg ned på nedrykksplass med tap 1-3 for Sandnes Ulf og 1-4 for Stabæk i sine to siste. De skapte mer mot Sandnes Ulf enn de gjorde borte mot Stabæk før ferien, men med 0-2 i sekken etter det første kvarteret, ble det vanskelig. De er ute av NM etter tap i Bodø. Nå er Lillestrøm antagelig desperate etter å snu den dårlige trenden.

Trener Magnus Haglund fikk dårlig nytt på trening forelden: Forsvarsdirigent og lagkaptein Frode Kippe brakk et ribbein og mister de to neste kampene, kanskje fler. "Ruben Gabrielsen går inn i midtforsvaret i stedet for Kippe. Han danner stopperduo med Isak Scheel", melder Romerikes Blad.

Vi tror Fredrikstad ser frem til denne viktige kampen. De har hjemmebanen og de har scoret seks mål de to siste rundene. Lillestrøm er presset, de er inne i en dårlig periode og Kippes fravær gir neppe mer trygghet i laget. 1,75 for hjemmeseieren er et godt spill i våre øyne.

113. IFK Göteborg - Helsingborg IF
Allsvenskan. Dette er en av sesongens storkamper, mellom to lag som kjenner hverandre godt etter mange år på øverste nivå. IFK Göteborg hadde 0-4-1 på sine fem siste før sommerferien, og de åpnet høstsesongen med å tape 2-3 borte for Djurgården. Laget har ikke hatt marginene med seg, og poengene har en tendenes til å glippe i de jevne kampene. 3-6-4 totalt holder bare til en 13. plass, tre poeng over streken. Dette er under forventning, men skal IFK klatre på tabellen må de finne en måte å vinne de jevne kampene på. Det klarte de ikke forrige tirsdag, da Sobralense ga laget en tidlig ledelse som ikke holdt i mer enn åtte minutter.

Hjemmelaget mangler Jonsson, Dyrestam, Wæhler, Lund og Larsson, alle ute med skader. Dette er troppen:

Alvbåge, Dahin, Salomonsson, Azulay, Johansson, Haglund, Valgardsson, Zackrisson, Selakovic, Gerzic, Farnerud, Sana, Allansson, Moberg Karlsson, Hysén, Stiller, Söder, Sobralense.

Helsingborg holder 5. plassen når dette skrives og har 9 poeng opp til Elfsborg på tabelltopp. I likhet med dagens motstander spilles det en del uavgjort, 5-6-2 totalt viser tabellen, og det koster. Med 4-1 hjemme mot Gefle forrige uke fikk Skåne-laget en fin start på siste halvdel av sesongen. Finnbogason gjorde hat-trick i denne kampen. Helsingborgs to tap denne sesongen er kommet på bortebane, i sesongpremieren mot Norrköping og i Skåne-derbyet mot Malmö.

Spissen Sundin, som har 2 mål hittil, og høyreback Krafth er ute med skader. Trener Åge Hareide reiser med denne troppen, en sterk tropp slik vi vurderer det:

D. Andersson, Hansson, Atta, Edman, Baffo, C. Andersson, Wahlstedt, Hanstveit, Uronen, Bergholtz, Sadiku, Nordmark, Mahlangu, Lindström, Gashi, Bouaouzan, Santos, Sørum, Finnbogason.

Historien skal man ikke legge alt for stor vekt på, men vi noterer at de syv siste innbyrdes på dagens bane har endt med poeng til Helsingborg.

Kampen spilles på Gamla Ullevi. Man kan se for seg at det blir jevnt, dog synes vi bortelaget virker å være mer på hugget enn de blåhvite. Med en del fravær hos IFK, tror vi Hareide og hans brennhete spiss Finnbogason kan ta med seg poeng fra Ullevi for åttende gang på rad. Vi spiller objektet der oddsen er 1,55 på at Helsingborg klarer uavgjort eller vinner.

Mandagens dobbel gir 2,71 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55. De som fortsatt har tilgang på TV 2 Zebra kan se Fredrikstad og Lillestrøm klokken 19.00.

104. Fredrikstad - Lillestrøm 1,75 3,40 3,70
113. IFK Göteborg - Helsingborg IF (0-1) 4,00 3,65 1,55

Total odds 2,71

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.