Fordel Valencia i ligainnspurten

Foto: (foto: scanpix)

Med seks kamper igjen å spille er Valencia og Real Madrid klare favoritter til å vinne den spanske ligaen. Men Deportivo og Barcelona har fortsatt en ørliten sjanse.

Valencia leder i øyeblikket ligaen med 69 poeng. Det er to foran Real Madrid, og ni foran Deportivo La Coruna. Barcelona følger på plassen bak, men har like mange poeng som Deportivo.

Best form
Valencia, som har fem ligatitler å se tilbake på, er i klart best form for tiden. Mange i laget spilte også da Valencia vant sin forrige Primera Division-tittel for to år siden, og har således viktig erfaring med seg inn i innspurten.

Trener Rafael Benitez er også en av de mest robuste trenerne i Spania, og lar neppe presset gå inn på seg.

Valencia har faktisk bare scoret to mål færre enn Real Madrid, mye takket være Mista, som har vært i kanonform den siste tiden. Han har scoret 18 av lagets 63 mål i år, samtidig som Vicente har vært fremragende på venstre kant.

Laget har igjen Real Sociedad, Athletic Bilbao, Real Betis, Sevilla, Villarreal og Albacete i serien.

Kan aldri avskrives
Real Madrid, som har 29 ligatitler å se tilbake på, har en kvalitet i laget som skremmer de fleste. De kan aldri avskrives, selv om Valencia i øyeblikket virker hakket sterkere.

I fjor hadde Real en glimrende sesongavslutning, da de snøt Real Sociedad for ligagullet. Ingen blir overrasket om det samme skjer igjen i år, da på bekostning av Valencia.

I motsetning til Valencia og Deportivo, har Real nå bare en konkurranse igjen å konsentrere seg om. De har imidlertid et tøft kampprogram å se fram til: Verken Atletico Madrid, Barcelona, Deportivo Coruna, Real Mallorca, Murcia eller Real Sociedad blir noen kasteball, kanskje med unntak av Murcia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag