SOGNSVANN (Nettavisen): For mens den nordiske TV-giganten allerede i mars presenterte deres nye eksperter og kommentatorer for både alpint og langrenn, har selskapet til gode å presentere noen plan for deres kommende hopp-dekning.

Det får landslagshopper Forfang til å stusse.

- Jeg skulle gjerne sett at de hadde begynt å finne frem en stab med kommentatorer og eksperter slik at man kan se hva det her kan bli. Frem til man ser noe sånt, så synes jeg det er litt kjedelig. Da er man litt redd for at produktet vårt ikke skal bli forvaltet som vi ønsker, sier Forfang til Nettavisen.

- Føler du at NENT tar hopp seriøst nok?

- Det er vanskelig å si før jeg har sett noen planer, men slik jeg har skjønt det så har de ikke noen plan ennå. Da er det litt kjedelig med tanke på produktet vårt, sier skihopperen.

Han synes «det er synd» at NENT ikke har kommet lenger i prosessen.

Nettavisen vet at det er flere i det norske hoppmiljøet som er svært spente på hvordan NENT vil forvalte rettighetene de har sikret seg for de kommende årene.

Håpet er at en kommersiell TV-gigant kan gi sporten et løft i Norge, samtidig er frykten at hopp kan lide samme skjebne som skøyter som mistet flere hundretusener seere etter overgangen fra NRK.

Les også: Slik blir vintersporten på NENTs kanaler

NENT: - Vi tar hopp veldig seriøst

Kristian Oma, sportssjef i Norge for NENT, forteller til Nettavisen at de tar rettighetene de har sikret seg på alvor og at de er godt i gang med planleggingen for vinteren som kommer.

- Vi er nå midt i en kraftig oppbemanning av redaksjonen, og vil der blant annet ansette den og de som skal jobbe direkte med hopp. Vi har klare planer om å være mye «on site» både med reporter og kommentatorer – og tar generelt satsingen på både vintersport og hopp veldig seriøst. Noe vi også kommuniserte i et bra møte med hoppforbundet for kort tid siden, forteller Oma.

Sportssjefen avslører også at selskapet er nære å ansette en hoppkommentator, mens de vil bruke tiden frem mot sesongstart til å finne en ekspert.

- NENT er inne i et historisk stort løft innen sport, og samtidig som vi vokser kraftig i størrelse i forhold til ansatte – bygger vi også nye studioer til flere titalls millioner. Målet er å ta vare på vinteridretts-arven, og selv om det blir i ny drakt og alt nytt gjerne fremstår litt farlig i starten – kan vi forsikre alle om at dette skal vi gjøre skikkelig, forklarer Oma.

Les også: - Tottenham er rasende

Bråthen: - Noe annet ville vært meningsløst

Clas Brede Bråthen, leder for det norske hopplandslaget, ser frem til å se hva NENT kan gjøre ut av TV-rettighetene de har sikret seg.

- Jeg regner med at de får med seg hoppsportens posisjon og ut ifra den dialogen jeg har hatt med NENT, så føler jeg at de tar oss på alvor, sier Bråthen til Nettavisen.

Han forteller at NENT har gitt dem beskjed om at hopp er viktig for dem.

- Jeg opplever at dialogen med NENT til nå har vært konstruktiv og løsningsorientert. Det har gitt meg troen på at de har troen på hopp. Noe annet ville vært helt meningsløst, det er den mest populære skiidretten på TV internasjonalt. At vi kanskje har et større potensial i Norge enn det vi har klart å ta ut til nå, tenker jeg bare er bra. Da har vi noe å jobbe mot, forteller Bråthen.

- Hva blir viktig for at NENT skal ha suksess med hopp?

- Det er vanskelig å si, men hvis man går litt historisk til verks så ser man at når en kommersiell kanal tok over TV-rettighetene til hoppsporten i Tyskland på 90-tallet, så førte det til en enorm popularitetsvekst i det tyske markedet. Det har igjen ført til hoppsportens internasjonale posisjon i dag, så jeg ser mulighetene til at hopp og NENT i fellesskap kan få til noe lignende for hoppsporten både nasjonalt og internasjonalt, forklarer Bråthen.

Les også: Slik blir Norges nye hopplandslag

Femårsavtale

Det var i 2019 at det ble kjent at NENT Group har sikret seg rettighetene til mange av de mest populære vintersportene i en femårsperiode fra og med 2021.

Rettighetene inkluderer også VM i nordiske grener og alpint i 2023 og 2025.

NENT vil vise vintersporten gjennom deres strømmetjeneste Viaplay, mens TV3 i tillegg blir hovedkanal for NENTs langrennsrettigheter. De vil også sende et utvalg av konkurransene i alpint, hopp og kombinert, som vil fordeles mellom TV3 og V sport-kanalene.

Tidligere i vår ble det kjent at tidligere TV 2-ansatt Julie Strømsvåg skal lede vinterstudiosendingene sammen med Ørjan Bjørnstad.

Samtidig har NENT også hentet inn Åge Skinstad som langrennekspert og Kjetil Andre Aamodt og Marius Arnesen som eksperter for alpint.

NENT satser utvilsomt voldsomt på sport i årene som kommer. I tillegg til de forskjellige vintergrenene har selskapet også sikret seg rettighetene til Premier League fra 2022 til 2028 i hele norden.