VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): – Jeg blir offer for en evneveik jury i dag, sier Johann André Forfang til Nettavisen.

Johann André Forfang var nok en gang misfornøyd med juryens avgjørelser etter at han endte på 29. plass under lørdagens skiflygingsrenn i Vikersund.

Forfang hadde verst forhold av samtlige 40 hoppere i første omgang og landet på 175 meter.

– Det er et levende mareritt, det her, sier Forfang til Nettavisen.

Les også: Granerud tok karrierens 25. verdenscupseier

Forfang er svært misfornøyd med at han igjen måtte hoppe under blytunge forhold.

– Jeg blir offer for en evneveik jury i dag, rett og slett. Jeg gjør to gode skihopp i dag og hopper 175 og 173 meter, så det er lite jeg får gjort med det. Det er utrolig surt og igjen bitter å få den der, sier en svært skuffet Forfang.

I strupen på Sedlak

Han mener Borek Sedlak, assisterende renndirektør, prioriterer de beste utøverne og tror det er årsaken til at han selv opplever å ofte blir sendt ut i dårlige forhold.

– Det er fordi jeg havner i et sånt midtsikte. Borek, som styrer lyset, han er veldig nøye på de som kjemper i sammendraget og de som kjemper om titler. Da er han veldig nøye på å gi like og rettferdige forhold, så havner jeg litt midt i gryta og er litt listefyll.

– Da bryr han seg ikke særlig om konsekvensene for den som hopper, om de får dårlige forhold. Da har jeg blitt offer for det, at jeg ligger liksom alltid topp ti eller rett utenfor topp ti. Hvis jeg begynner å få litt fart på sakene og lukte på plasseringer, så er jeg fortsatt ikke god nok i hans øyne, til å få de forholdene de beste fortjener. Da blir det vanskelig å komme opp der, forklarer Forfang til Nettavisen.

Tromsøværingen sier at han har fått høre i alle år at dette med forhold utjevner seg med årene.

– Men nå er karrieren min på hell, og jeg har fortsatt ikke hatt et år med flaks.

Reagerer på Forfangs påstander

Assisterende renndirektør Sedlak reagerer på Forfangs uttalelser når han snakker med Nettavisen etter lørdagens renn i Vikersund.

– Dette er hans mening. Jeg er helt uenig og det er ikke hyggelig å høre det. Hver utøver har samme verdi for meg – enten det er nummer én eller han med den gule ledertrøya, sier Sedlak til Nettavisen.

Han virker brydd over tromsøværingens reaksjon.

– Denne uttalelsen fra Johann er ikke hyggelig. Det smerter, for jeg prøver å støtte hver eneste utøver.

– Det er ikke sant at jeg prioriterer noen utøvere. For meg så har alle de samme rettighetene til å hoppe, sier Sedlak.

Han trekker frem Forfang som en hyggelig utøver og forstår riktignok at nordmannen ble frustrert etter lørdagens renn i Vikersund.

– Han er en så hyggelig fyr, men hvis jeg må stoppe konkurransen hver eneste gang en utøver er uheldig, så ville vi holdt på med hoppingen ennå nå.

Sedlak mener de fulgte boka da de ga Forfang grønt lys.

– Han er for det første innenfor korridoren. For det andre så driver vi med en utendørsaktivitet og det vil alltid være noen som klager over forholdene etter hver konkurranse. Jeg er lei meg for det. Jeg er ikke blind og kan se at han ikke er veldig heldig, men dette er skihopping. I morgen er det en ny dag og da er det kanskje han som er den heldige, sier Sedlak til Nettavisen.

Mener han blir fratatt muligheten

Selv opplever Forfang at han blir fratatt muligheten til å kjempe om en pallplass sammenlagt i Raw Air.

– Frem til det begynte å skrante litt på Lillehammer, så var jeg absolutt med i sammendraget. Jeg føler fortsatt at hoppingen min er god nok til at jeg skulle tatt en pallplass i sammendraget i Raw Air. Å bli fratatt muligheten er veldig kjedelig.

Forfang mener det har lite for seg å snakke med juryen i etterkant.

– De kommer bare til å si at har tabbet seg ut og at de er helt enige. Det er ingenting å gjøre med det - de må være litt mer på jobb oppi tårnet når det står på. Og ikke være jævlig etterpåkloke. De skal også prestere når vi setter i gang en konkurranse. Det gjorde dem absolutt ikke i dag, sier Forfang.

Halvor Egner Granerud vant lørdagens renn foran Stefan Kraft fra Østerrike.