Tottenham sliter. London-klubben ligger helt sist i den engelske toppdivisjonen med bare to fattige poeng etter de åtte første kampene, og har dermed fått sin dårligste seriestart i historien.

Historisk sett er det bare Southampton (96/97 og 98/99), Blackburn (96/97) og Newcastle (99/00) som har hatt like få poeng eller mindre så langt ut i sesongen, og overlevd i Premier League.

Styreleder i Tottenhams Venner, Vidar Edell, innrømmer at det er tungt å se laget sitt slite så mye som de gjør akkurat nå.

- Det er helt forferdelig å følge Tottenham for tiden. Jeg hadde jo ventet noe helt annet enn dette her tabellmessig, sier Edell til Nettavisen.

- Svekket på topp
Styrelederen har ingen god forklaring på hvorfor det butter så til de grader imot for Tottenham denne sesongen.

- Det er egentlig ikke noe godt svar på hvorfor det har gått slik som det har gått. Bortsett fra at vi er svekket på topp, på grunn av at Robbie Keane og Dimitar Berbatov ble solgt, sier han.

Savnet av de to superspissene er også svært merkbart. Tottenham har bare funnet nettmaskene fem ganger i ligaen i høst. Etter åtte kamper forrige sesong sto laget med 14 fulltreffere.

- Svaret ligger nok i at man scoret over 100 mål i fjor, og sjansene til å score samme antall mål skapes ikke denne sesongen, sier Edell.

- Ramos trenger tid
Når et lag sliter i motgang er det ofte manageren som får skylda. Edell mener imidlertid at man skal være svært forsiktig med å utnevne Spurs-sjef Juande Ramos til syndebukk.

- Jeg er blant en minkende minoritet som vil at Ramos skal fortsette. Jeg tror det er uheldig å sparke managere i tid og utide. I fotballen er det en korsfestelsesholdning, som er utbredt over alt, noe jeg mener er uheldig. Ramos trenger tid på seg for å lykkes, sier han.

En annen som har måtte tåle mye kritikk den siste tiden er Tottenhams sportsdirektør, Damien Comolli. Franskmannen får mye av skylden for klubbens mange feilkjøp de siste åra.

- Hvis noen skal sparkes så er det Damian Comolli og jeg tror også at han blir sparket. Han hadde sjansen til å skaffe forsterkninger like før overgangsvinduet stengte, men benyttet seg ikke av den muligheten. Det er hans ansvar. Han har heller ikke hatt noe kjempetreff på mange av de andre kjøpene sine.

- Mange utskiftninger
Til tross for at de solgte to av lagets største stjerner, satset klubben likevel knallhardt på nye spillere foran denne sesongen.

Giovani Dos Santos, David Bentley, Roman Pavlyutsjenko, Luca Modric og Heurelho Gomes er blant de nye på White Hart Lane i høst. Så langt har imidlertid ingen av dem slått til for fullt.

Spesielt var det kanskje knyttet store forventninger til kroatiske Modric. Midtbaneeleganten imponerte stort under sommerens EM-sluttspill, men har slitt mye med skader i etterkant av den turneringen. Han ble kjøpt inn for rundt 150 millioner kroner fra Dinamo Zagreb, og var også ønsket av andre storklubber som Chelsea og Liverpool.

- Jeg tror Luka Modric kan bli en utmerket spiller for oss, men også han trenger tid på å finne seg til rette. Det har vært altfor mange utskiftninger i Tottenham den siste tiden. I år har svingdøra gått heftig både inn og ut. Det er ikke sånn man bygger et stabilt lag, sier Edell.

- Mangler selvtillit
I løpet av denne uken har Tottenham imidlertid to sjanser til å få skuta på rett kjøl igjen. Torsdag spiller de borte mot formsterke Udinese i Uefa-cupens gruppespill, mens søndag kommer Bolton på besøk til White Hart Lane i ligaen.

Edell tror at kampen i europacupen fort kan bli et vendepunkt for hvittrøyene. Klubbens manager, Juande Ramos, har tidligere vunnet turneringen to ganger med spanske Sevilla.

- I Premier League er det veldig høyt nivå over alle lagene. Ute i Europa spilles det på en annen måte og det kan godt være at Tottenham passer bedre der ute, men akkurat nå er det en total mangel på selvtillit som er det største problemet, sier han.

Supporterlederen er også optimist foran hjemmemøtet med hardtspillende Bolton, men forventer en tøff batalje.

- Det kan godt hende at det snur hjemme mot Bolton. Det er et lag vi helst bør levere mot, og en kamp vi skal vinne. De er likevel et ubehagelig lag å møte.

Uansett hvordan det går med Tottenham framover, så er i hvert fall en ting helt sikkert. De skyhøye forventningene i forkant av sesongen har fått seg en kraftig demper.

- Før sesongen trodde jeg at vi skulle ende opp mellom fem og åtte på tabellen og gjøre det bra i alle cuper, men det kan kanskje bli vanskelig nå. Vi er fortsatt med i alle cuper, men det kan fort bli en ny nedtur når vi møter Liverpool i ligacupen, avslutter Edell.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).