RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Forfølger ikke Mifsud-saken

Sist oppdatert:
Antidoping Norge gjør som politiet: Frafaller mistankene mot Michael Mifsud om forsøk på smugling av doping.

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Antidoping Norge vil ikke forfølge saken. Vi ser ingen grunn til å anmelde utøveren for brudd på idrettens bestemmelser, opplyste leder Anstein Gjengedal i Påtalenemnda i Antidoping Norge under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Dermed fastslår de at Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud ikke har gjort noe ulovlig.

Fjørtoft-refs Bakgrunnen for mistanke var en pakke adressert til Mifsud som ble beslaglagt av tollvesenet. Pakken inneholdt ulovlige substanser, men Mifsud har hele tiden hevdet at han ikke vet noe om forsendelsen.

- Det var en lett og enstemmig avgjørelse, sier Mette Krog, som stor for den farmakologiske kompetansen i den tre manns store påtalenemnda.

Intet tegn på noe ulovlig
- Hvis det ikke foreligger bevis på at noe straffbart er begått, er det ikke naturlig for påtalenemnda å gå videre med en slik sak, samtykker Gjengedal.

At det kan være lett for Hvermannsen å bestille dop i en annen persons navn, for eksempel til en spiller navn, anser også påtalenemda som betenkelig.

- Skulle imidlertid noe slikt bli vanlig, er det en naturlig sak for politiet å forfølge, ikke for oss, understreker tredjemann i nemnda, Inggard Lerreim.

Så langt er det imidlertid ingen ting som tyder på at det skal bli vanlig.

- Uten at vi har noen tall på det, så er det svært få slike beslag som gjøres i løpet av et år, understreker Gjengedal.

I «Mifsud-saken» var det ifølge Lillestrøm Sportsklubb tre små piller som var i konvolutten som bar spillerens navn. I prinsippet har hvem som helst har kunnet bestille disse pillene, noe som i følge Påtalenemnda i Antidoping Norges også er meget betenkelig, uten at de har hatt ressurser eller mulighet til å forfølge den saken.

I sin pressemelding understreker påtalenemnda at de har forståelse for utøverens situasjon.

«Påtalenemnda har stor forståelse for at dette har vært en svært vanskelig situasjon for utøveren. Allikevel har Antidoping Norge en plikt til å utrede enhver slik sak i henhold til idrettens regelverk. Dette er derfor rutinemessig gjort.», skriver nemnda i sin pressemelding.

Fjørtoft-refs
Under en pressekonferanse onsdag refset Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft Atidoping Norges håndtering av saken.

- Mediehåndteringen til Antidoping Norge, den står ikke engang til stryk, sa Fjørtoft.

En reaksjon også Antioping Norges påtalenemd har notert seg.

- Jeg håper Lillestrøm har forståelse for at vi også har en jobb å gjøre i antidopingarbeidet, sier Anstein Gjengedal til TV 2.

PFU-sak
Lillestrøm og Michael Mifsud har klaget VG Nett og TV 2 Nettavisen inn til Pressens faglige utvalg (PFU) for å ha identifisert Mifsud i saken.

PS! Anstein Gjengedal bekreftet i løpet av pressekonferansen at den aktuelle spilleren ble dopingtestet etter en kamp i mai, men kunne ikke si om dette var av rutinemessige eller basert på mistanker mot spilleren. Gjengedal understreket imidlertid at resultatet av prøven var negativt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere