Astrid Uhrenholdt Jacobsen slo igjennom med et brak da hun ble verdensmester på sprinten under ski-VM i Sapporo i 2007, mens hun fortsatt var junior.

Sesongen etter tok Oslo-jenta sine tre første verdenscupseirer og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt.

Men etterpå har dessverre uhellene stått i kø.

Brakk ryggen
Sommeren 2008 var det akillesene som skapte hodebry. Den ene måtte opereres på grunn av betennelse, og opptreningen tok så lang tid at hun vurderte å droppe 2008/09-sesongen.

Sommeren 2009 var det langt mer dramatisk da Uhrenholdt Jacobsen havnet i en sykkelulykke under landslagssamling på Natrudstilen. Den mest alvorlige skaden hun pådro seg i fallet, var brudd i ryggen. Nærmest mirakuløst klarte hun å kvalifisere seg for OL i Vancouver, der hun – oppkjøringen tatt i betraktning – tok en meget imponerende sjuendeplass på sprinten.

Nå forbereder hun seg til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Men heller ikke denne sommeren skulle det gå smertefritt for seg.

Fredag fikk nemlig 23-åringen skulderen ut av ledd i forbindelse med et rulleskirenn i Sandnes. Uhellet inntraff da hun skulle gå seg ned etter rennet.

Les også: Kristins blytunge sommer

Snublet i skinne
- Litt ukonsentrert mitt i en samtale klarte jeg å snuble i en trikkeskinne. Rulleski er ikke ment for å kjøre over slike. Det endte med et møte med asfalten, noen skrubbsår her og der, og en skulder ute av ledd, skriver legestudenten på sin hjemmeside, og fortsetter:

- Jeg har aldri gjort det før, men vet at det beste for både skulderen og smertene er å få den på plass igjen fort. Heldigvis klarte jeg det selv. Undersøkelser er gjort og jeg må bare skåne armen i et par uker, også trene den opp igjen.

Skaden kommer rett etter en lang sykdomsperiode, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil likevel ikke svartmale situasjonen

- Flaksen er jo at jeg stort sett har gått på rulleski når jeg var på ferie på Sørlandet. Så da passer det fint med mye løping i et par uker, oppmuntrer hun seg selv.

Sportssjef for skilandslaget, Åge Skinstad, mener det er uheldig for Jacobsen med nok en skade, men har stor tro på Jacobsen likevel.

- Det er aldri heldig når sånt skjer, men heldigivis vet vi av erfaring at Astrid har et større lager av motivasjon enn folk flest, sier Skinstad, som tror sykdomsperioden i forkant av skaden ødela mer for Jacobsens sommertrening enn skulderskaden.

PS: Det er ikke trikk i Sandnes, det Jacobsen snublet i var en togskinne.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!