Gå til sidens hovedinnhold

Forfølges av uhell

I fjor sommer brakk hun ryggen. Nå har Astrid Uhrenholdt Jacobsen (23) fått en skulder ut av ledd.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen slo igjennom med et brak da hun ble verdensmester på sprinten under ski-VM i Sapporo i 2007, mens hun fortsatt var junior.

Sesongen etter tok Oslo-jenta sine tre første verdenscupseirer og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt.

Men etterpå har dessverre uhellene stått i kø.

Brakk ryggen
Sommeren 2008 var det akillesene som skapte hodebry. Den ene måtte opereres på grunn av betennelse, og opptreningen tok så lang tid at hun vurderte å droppe 2008/09-sesongen.

Sommeren 2009 var det langt mer dramatisk da Uhrenholdt Jacobsen havnet i en sykkelulykke under landslagssamling på Natrudstilen. Den mest alvorlige skaden hun pådro seg i fallet, var brudd i ryggen. Nærmest mirakuløst klarte hun å kvalifisere seg for OL i Vancouver, der hun – oppkjøringen tatt i betraktning – tok en meget imponerende sjuendeplass på sprinten.

Nå forbereder hun seg til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Men heller ikke denne sommeren skulle det gå smertefritt for seg.

Fredag fikk nemlig 23-åringen skulderen ut av ledd i forbindelse med et rulleskirenn i Sandnes. Uhellet inntraff da hun skulle gå seg ned etter rennet.

Les også: Kristins blytunge sommer

Snublet i skinne
- Litt ukonsentrert mitt i en samtale klarte jeg å snuble i en trikkeskinne. Rulleski er ikke ment for å kjøre over slike. Det endte med et møte med asfalten, noen skrubbsår her og der, og en skulder ute av ledd, skriver legestudenten på sin hjemmeside, og fortsetter:

- Jeg har aldri gjort det før, men vet at det beste for både skulderen og smertene er å få den på plass igjen fort. Heldigvis klarte jeg det selv. Undersøkelser er gjort og jeg må bare skåne armen i et par uker, også trene den opp igjen.

Skaden kommer rett etter en lang sykdomsperiode, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil likevel ikke svartmale situasjonen

- Flaksen er jo at jeg stort sett har gått på rulleski når jeg var på ferie på Sørlandet. Så da passer det fint med mye løping i et par uker, oppmuntrer hun seg selv.

Sportssjef for skilandslaget, Åge Skinstad, mener det er uheldig for Jacobsen med nok en skade, men har stor tro på Jacobsen likevel.

- Det er aldri heldig når sånt skjer, men heldigivis vet vi av erfaring at Astrid har et større lager av motivasjon enn folk flest, sier Skinstad, som tror sykdomsperioden i forkant av skaden ødela mer for Jacobsens sommertrening enn skulderskaden.

PS: Det er ikke trikk i Sandnes, det Jacobsen snublet i var en togskinne.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken