RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forhandler om fansens hatobjekt

Foto: JAVIER SORIANO (Afp)
Sist oppdatert:
«Din far vasker elefanter, din mor er en hore», sang Tottenham-fansen om det som kan bli klubbens neste stjernespiss.

For drøyt fire måneder siden anklaget Emmanuel Adebayor Tottenham-fansen for rasisme etter at Real Madrid slo Spurs 4-0 i Mesterligaen.

«Din far vasker elefanter, din mor er en hore» skal deler av Tottenham-fansen ha sunget under kampen.

Hatet bunner selvfølgelig i at Adebayor har en fortid i Arsenal, Tottenhams erkerival nummer én.

Men nå kan det hende at Spurs-fansen setter ropene i halsen. Adebayor kan nemlig være løsningen på Tottenhams spisskrise.

Betaler halve lønna
Tottenham forhandler nemlig med Manchester City om en låneavtale for 27-åringen, som er helt ute i kulden på Etihad Stadium. Togoleseren har en ukelønn på rundt 170.000 pund, og det håper City å få gjort noe med.

Men klubben sliter med å få solgt ham, og et utlån til Tottenham kan være den beste løsningen. Problemet er at Tottenham slett ikke har råd til å betale hele Adebayors ukelønn. Klubbene skal være nær enighet om en avtale der Spurs betaler halvparten av lønna til spissen.

Tottenham-manager Harry Redknapp bekrefter at Adebayor er aktuell for klubben.

- Men jeg vet ikke hvor langt vi har kommet. Det er styreformannen som styrer med det, sier Redknapp ifølge Sky Sports og flere andre britiske medier.

Styreformannen er Daniel Levy, en notorisk luring på overgangsmarkedet, og mannen som hentet Rafael van der Vaart til Tottenham i siste sekund av overgangsvinduet i fjor.

Kjøpsklausul
Tidligere rapporter har antydet at en avtale er svært nært forestående, og at Tottenham også har sikret seg en kjøpsopsjon på 12 millioner pund.

Tottenham håper å ha Adebayor spilleklar til mandagens bortekamp mot Manchester United.

Tottenham endte på femteplass i Premier League forrige sesong, og imponerte med å slå både Inter og AC Milan i sin første sesong i Mesterligaen. Men på spissplass har klubben slitt, og verken Jermaine Defoe, Roman Pavljutsjenko, Robbie Keane eller Peter Crouch imponerte.

Derfor har en ny stjernepiss vært høyt på ønskelisten til Harry Redknapp i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere