Forhatt Liverpool-eier bak sykkelkollaps

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

Denne mannen kan ha torpedert Australias største sykkelsatsing.

13.12.10 10:29

I løpet av helga har det tikket inn en jevn flyt av meldinger om at Pegasus Sports har mistet hovedsponsoren på oppløpssiden.

Det har sågar blitt spekulert i at barberhøvelprodusenten Gillette skal være den hittil ukjente finansøren, men det er – ifølge velonation.coms kilder – i beste fall snakk om navneforvirring.

Nettstedet skriver nemlig at det er den tidligere eieren av Liverpool FC, George N. Gillett Jr., som skulle bli det australske sykkellagets reddende engel.

Det vil si: Helt til han bestemte seg for å trekke seg ut av sykkelsatsingen. En beslutning som trolig ble tatt etter at laget ikke ble tildelt ProTeam-status foran neste sesong.

Fagre løfter
Gillett Jr. dannet sammen med Tom Hicks et forhatt eierskap i Englands mestvinnende fotballklubb. Amerikanerne kjøpte seg opp i klubben for 435 millioner pund i februar, 2007.

Publikumsfrieriet fortsatte med lekre stadionplaner og innkjøp av Fernando Torres, men over de neste tre årene surnet etter hvert forholdet både til fansen og manager Rafael Benítez betraktelig.

Les også: Panikk blant Pegasus-rytterne

Gillett & Co. kloret seg fast i makten fram midten av oktober. Da tapte duoen 135 millioner pund, og eierskapet falt samtidig i hendene til New England Sports Ventures (NESV) og John W. Henry.

I etterkant har det vært stille både fra Hicks og Gillett, inntil sistnevnte nå ryktes å ha vært involvert i spillet rundt Pegasus Sports.

Mister lisensen?
Etter at hovedsponsoren trakk seg ut i inneværende måned, står laget til Robbie McEwen i fare for å miste ProContinental-lisensen foran neste sesong.

Skjer det, starter trolig ProTour-rittet Tour Down Under uten Pegasus Sports på startstreken i midten av januar.

Laget avviste i en pressemelding mandag at prosjektet er i ferd med å skrinlegges. Manager Chris White har fått frist til onsdag 15. desember med å skaffe den nødvendige bankgarantien for neste års satsing.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag