Gå til sidens hovedinnhold

- Forholdene var blytunge

Sigurd Pettersen hoppet seg til en fjerdeplass under tunge værforhold i det tredje rennet i hoppuka. Men han holdt konkurrentene unna i sammendraget.

Likevel har nordmannen grepet om sammenlagtseieren i hoppuken ettersom hans nærmeste konkurrent, østerrikeren Martin Höllwarth, havnet på plassen bak.

– Jeg må være kynisk og rå framover. Passe på at jeg spiser og drikker nok, og gjør de andre tingene jeg skal gjøre, sa Pettersen, som fikk en mye mindre krystallpokal enn tilfellet var i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen.

– Jeg er ikke skuffet i det hele tatt. Jeg gjorde det jeg kunne under de blytunge forholdene. Så ble det som det ble. Sistehoppet var ikke noe topphopp, men helt greit, sa en tydelig sliten Pettersen.

– Nå skal det bli godt å komme til hotellet, komme seg i dusjen og slappe av litt, sa han til NTB før han tok fatt på den to timer lange kjøreturen til Bischofshofen.

Kjempehopp av Bystøl
Lars Bystøl hoppet seg til andreplass med 135.5 poeng i første omgang. Men den unge hopperen sviktet i andre omgang, og ble nummer åtte.

Slovenske Peter Zonta slo til med en "outsider"-seier, og vant hopprennet i Innsbruck med 265.2 poeng. Veli-Matti Lindstroem fra Finland ble nummer to med 253 poeng, mens landsmann og fjorårsvinner Janne Ahonen bler treer.

Sigurd Pettersens rival Martin Hoellwarth fra Østerrike, endte på femteplass og tok dermed ikke innpå i sammendraget.

Pettersen leder verdenscupen sammenlagt med 800 poeng, mens Hoellwarth har 773.

God norsk laginnsats

De andre norske hopperne markerte seg også med god innsats. Bjørn Einar Romøren ble tredje beste av de norske med sin 14. plass.

Tommy Ingebrigtsen tok 16. plassen mens Roar Ljøkelsøy ble nummer 19.

Anders Bardal og Morten Solem endte lengst bak av de norske med henholdsvis 23. og 26. plass.

Henning Stensrud var eneste nordmann som ikke kom til finaleomgangen.

TV 2 Nettavisen fulgte rennet direkte:

HTML EMBED
Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker