Gå til sidens hovedinnhold

- Forholdene var skrekkelige

Kurt Asle Arvesen styrte Team Sky i kraftig regnvær.

Endagsrittet Japan Cup ble søndag en tøff reise for proffrytterne som hadde tatt turen til Asia for sitt siste proffritt i 2013.

Kurt Asle Arvesen styrte Team Sky i de japanske bakkene.

- Forholdene var skrekkelige. Det var små oversvømmelser overalt på veiene, og regnet falt tungt gjennom hele rittet. Det var verre enn det var i verdensmesterskapet i Firenze, sier Arvesen til det britiske laget etter rittet.

Les også: Høydramatisk VM-avslutning

Australsk seier
I regnværet satt Team Sky og Arvesen med gode kort i kampen om seieren. Med drøyt 40 kilometer til mål var det klart at triumfen sto mellom 14 ryttere. Det britiske laget hadde David López, Joshua Edmondson og Joe Dombrowski med i gruppa.

Likevel ble det ikke suksess for britene. Michael Rogers (Team Saxo-Tinkoff) og Edmondson rev seg løs på den siste runden. I den siste bakken i rittet sa Rogers takk for følget og angrep igjen.

- Rogers og Edmondson var kjapt borte etter at de angrep. Rogers var den sterkeste, og Edmondson maktet ikke å følge, sier Sky-treneren.

- Perfekt avslutning av sesongen
Australieren kom ensom til mål og jublet for seier 44 sekunder foran New Zealanderen Jack Bauer (Garmin-Sharp) på andreplass.

- Det var en fantastisk måte å vinne på. Jeg klarte å nyte de siste kilometerne siden avstanden bakover økte. Det var en perfekt avslutning av sesongen, jubler Rogers til Team Saxo-Tinkoffs hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Damiano Cunego (Lampre-Merida) måtte ta til takke med tredjeplassen.

Det var sesongens første triumf for 33-åringen. Sammenlagtrytterens forrige seier kom i fjorårets Bayern-Rundfahrt, da som Sky-rytter.

Les også: - Jeg valgte pengene

- Jeg håpet selvsagt på et bedre resultat, men jeg kan ikke få skrytt nok av hvordan rytterne taklet forholdene og syklet, forteller Arvesen om sitt Sky-mannskap.

PS: Ingen nordmenn var i Japan for å sykle rittet.

Resultater:
1. Michael Rogers (Team Saxo-Tinkoff) 4'25'00
2. Jack Bauer (Garmin-Sharp) + 44
3. Damiano Cunego (Lampre-Merida) samme tid
4. Julián Arredondo (Team Nippo-De Rosa) s.t.
5. David López (Team Sky) + 50
6. Manuele Mori (Lampre-Merida) + 58
7. Joe Dombrowski (Team Sky) s.t.
8. Carlos Verona (Omega Pharma-Quick Step) s.t.
9. Taji Nishitani (Aisan Racing Team) + 1'05
10. Joshua Edmondson (Team Sky) + 1'33

Kommentarer til denne saken