Helt siden det ble klart at Fernando Alonso hadde kjøpt lisensen til Euskaltel, har ryktene versert om at Alberto Contador blir Formel 1-kjørerens store signering.

Tidligere har Fran Contador, Albertos bror og agent, sagt at ryktene er usanne.

Det samme gjør nå hovedpersonen selv, til tross for at han og Alonso er gode kompiser.

Til den franske sportavisen L’Equipe snakker 30-åringen varmt om sitt forhold til Bjarne Riis.

- Mitt forhold til Bjarne er eksepsjonelt, sier Contador ifølge cyclingnews.com.

- Gjør som jeg vil
Saxo-Tinkoff har nylig mistet pengestøtte. Oleg Tinkoff så seg lei av det han mente var håpløse resultater og trakk seg ut av laget. Nå frir Contador til nye sponsorer.

- Det er en strålende mulighet for en sponsor å involvere seg med et av de beste lagene i verden med et rimelig budsjett. Jeg håper ting går bra med tanke på det.

Alberto Contador valgte å ikke prøve å forsvare fjorårsseieren i Vuelta a España. Istedenfor har han syklet flere endagsritt, ritt han aldri har hatt til vane å sykle tidligere. Ifølge han selv er det et valg han har tatt på egenhånd.

- Laget mitt har aldri beordret meg til å kjøre et sted. Jeg er fri. Jeg har en spesiell historie med vueltaen, men det er like viktig at de som ofret seg for meg i juli får kjøre for egne sjanser nå.

Jakter VM-suksess
Spanjolen sikter seg nå inn mot VM. De to siste rittene før VM-sirkuset inntar vakre Firenze er for Contadors del GP Québec og GP Montréal i Canada.

- Hvorfor jeg er her? Fordi jeg har ambisjoner i VM og Il Lombardia. Det stemmer at vueltaen har vist seg som den kongelige veien til VM, men det er ikke umulig å prikke inn toppformen ved å gå en annen vei. Det er et uvanlig program for meg, men planen er å skaffe styrke neste helg i Canada, slik at jeg er på mitt beste i Firenze 14 dager senere.

De to rittene i Canada går fredag (Québec) og søndag (Montréal). Landeveisrittet i VM sykles 29. september.