Gå til sidens hovedinnhold

Forkjølet Tande på pallen

Med glimrende innsats i hoppbakken la Petter Tande grunnlaget for tredjeplassen i den kombinerte verdenscupsprinten i Ruhpolding tirsdag. Sprinten måtte han gå.

Tande strakk seg til hele 126,5 meter i bakken og ledet rennet etter hoppdelen. På grunn av forkjølelsessymptomer var det imidlertid knyttet stor spenning til hva 20-åringen fra Trondheim kunne prestere i sporet. Men Tande svarte på usikkerheten med å levere et av sine beste langrenn denne sesongen.

- Jeg sa at hvis jeg ledet etter hopprennet, så skulle jeg gå langrennet. Så da måtte jeg gjøre det, og det funket jo bra. Bedre enn jeg hadde trodd, sa trønderen til TV 2.

Tredjeplassen var Petter Tandes fjerde pallplassering på åtte verdenscupstarter i OL-sesongen.

Østerrikske Felix Gottwald vant overraskende rennet, etter å ha gått seg opp 19 plasser i langrennet. Ronny Ackermann fra Tyskland ble nummer to.

Manninen sprakk
Verdenscupleder Hannu Manninen sprakk fullstendig. Finnen ble til slutt nummer fem, etter å ha yppet seg i første del av sprinten.

- Å ta igjen Manninnen er noe av det artigste jeg har gjort denne sesongen, sa Petter Tande.

Magnus Moan leverte et nytt godt langrenn, og ble til slutt nest beste nordmann på sjuendeplass - etter å ha gått seg opp 21 plasser i langrennet.

Hammer sto over
Håvard Klemetsen ble nummer åtte, mens Ola Morten Græsli skuffet stort og ble nummer 31.

Kristian Hammer sto over rennet på grunn av forkjølelse.

Sprinten i Ruhpolding var det andre av tre renn i Tyskland Grand Prix. Den tyske kombinertuka avsluttes med klassikeren i Schonach fredag.

TV 2 Nettavisen fulgte rennet direkte.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken