RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Forklarer Wiggins’ fiasko

Sist oppdatert:
Sky-sjef prater om alt som gikk galt i Giro d'Italia.

Bradley Wiggins hadde en miserabel Giro d’Italia.

Han var sjanseløs på å følge hovedfeltet på etapper med ufyselig vær.

I tillegg ble det klart at han var syk midtveis i rittet.

Dermed brøt briten Giro d’Italia etter tolv etapper. Utslått med luftveisinfeksjon og forkjølelse.

Les også: - Hjerteskjærende å bryte rittet

- Han var definitivt syk allerede i Firenze (på den niende etappen, red.anm.). Vi trodde han kom til å slite i tre-fire dager før han ble bedre, men det skjedde aldri. Wiggins ble verre, og derfor tok vi han ut av rittet, forklarer Sky-sjef Dave Brailsford til guardian.co.uk.

Pratet om å vinne tilbake tid
Det var ikke en enkel avgjørelse for Sky Procycling å sende Wiggins hjem.

- Dagen før han dro hjem fortalte han hvordan han skulle vinne tilbake tapt tid på den 18. etappen. Men vi måtte være forsiktige. Vi har hatt flere ryttere som har hatt en uskyldig luftveisinfeksjon. Noen av dem har fortsatt å kjøre ritt og utviklet lungebetennelse. Det ønsket vi ikke for Wiggins, sier Sky-sjefen.

Utforkjøringer til besvær
Det er likevel for enkelt å forklare alle tidstapene til 33-åringen med sykdom. Han har tapt flere minutter på våte veier, både i utforkjøringer og på flat vei.

- Akkurat det har jeg ingen forklaring på. Det var sprøtt, du kunne ikke ha tippet at noe sånt skulle skje. Det er ingenting galt med Wiggins’ utforegenskaper når han er motivert, forklarer Brailsford.

Uklart når Wiggins er tilbake
Det er usikkert når briten vender tilbake til feltet. Sky-sjefen står uansett fast på at det er Chris Froome som leder laget deres i Tour de France, selv om nå Wiggins ikke fullførte Giro d’Italia.

Les også: Sky har valgt kaptein for Tour de France

- Comebacket hans avhenger av hvor raskt han restituerer seg etter sykdommen. Når vi får et klart bilde av når han blir frisk, vil vi bestemme oss for hvilke ritt han skal sykle framover.

Critérium du Dauphine og Sveits rundt er de klassiske oppkjøringsrittene til Tour de France. Wiggins er satt opp som reserve for Sky Procycling i Dauphine som starter 2. juni. Om han sykler der eller i Sveits blir avgjort av når han blir frisk igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere