De var kun lagkamerater i litt over to år, men den tidligere uruguayanske stjernespilleren Diego Forlan husker godt spisskollega Solskjær i tiden de hadde sammen i Manchester United.

Nå gleder han seg over nordmannens fremgang i gamleklubben som torsdag kveld tok et stort steg mot årets Europa League-finale.

Det gjør han klart i et større intervju med spanske Marca.

Forlan omtaler nordmannen som en hyggelig, hardtarbeidende og profesjonell person.

Les også: Rodgers kommer med klar beskjed om Tottenham

Snakket med Solskjær på benken

Og det er én ting uruguayaneren ikke glemmer fra tiden som lagkamerat av Solskjær i United. Forlan mener nemlig Solskjær hadde en helt spesiell egenskap til å studere motstanderne.

- Da vi satt sammen på banken så snakket vi alltid om forsvarsspillerne og hva vi måtte gjøre dersom vi kom innpå banen. Han analyste alltid hver eneste ting som skjedde under en kamp. Han fulgte ikke bare med på kampene, men han prøvde i tillegg å se hvor han burde posisjonere seg hvis han fikk sjansen, forteller Forlan.

Han husker også Solskjær som en hyggelig og behersket person.

- Solskjær er en veldig ærlig fyr og en familiemann, sier Forlan.

Les også: Avslører detalj om hvor mye makt Solskjær har i United

- Godt forhold til Ferguson

Både uruguayaneren og Solskjær spilte for tidligere United-manager sir Alex Ferguson da de var i klubben.

Forlan utelukker ikke at Solskjær har lært en ting eller to av Ferguson.

- Alle tar noe med seg fra trenere de har hatt.

- Jeg tror de to snakker mye med hverandre. Jeg sier ikke at de gjør det hver dag, men Solskjær har muligheten til å gjøre det. Ole er en person som er lett å like og han har et godt forhold til sir Alex, supporterne og tidligere lagkamerater i United. Jeg synes han er en bra manager for Manchester United, sier Forlan.

Uruguayaneren gleder seg også over at nordmannen har blitt gitt tid som United-manager.

Les også: Ødegaard kan glippe. Hevder dette kan bli løsningen

Knuste Roma

Det kan se ut til å begynne å betale seg for Manchester United som torsdag kveld banket Roma 6-2 i den første semifinalen i Europa League.

Solskjær står fortsatt uten et trofé som United-manager, men ligger godt an til å kunne løfte sitt første etter å ha tatt et stort steg mot Europa League-finalen.

Der venter enten Arsenal eller Villarreal.

Det spanske laget har tatt føringen i semifinalen etter at de vant den første kampen mot London-laget 2-1 torsdag kveld.