RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Mjaugedal, Scanpix

Forlater US Postal

Steffen Kjærgaard har bestemt seg for å slutte å sykle for US Postal og Lance Armstrong. - Nå leter jeg etter andre utfordringer, sier toppsyklisten.

Nordmannen har fire år bak seg som hjelperytter for den femdobbelte Tour de France-vinneren Lance Armstrong og hans amerikanske lag US Postal.

- Jeg er blitt stående og stampe her de siste to årene. Det er et antiklimaks å sykle for et lag som fokuserer 100 prosent mot Tour de France, og så får jeg ikke være med, sier Kjærgaard til NTB.

30-åringen fra Nøtterøy i Vestfold hjalp Armstrong til suksess i Frankrike i 2000 og 2001. Siden er han blitt satt på sidelinjen. I år er han heller ikke tatt ut på laget som skal sykle Spania Rundt.

- De to første årene var bra, men så er det blitt vanskeligere og vanskeligere å komme med på laget. Jeg er enig med sportsdirektøren om at jeg nok behøver en miljøforandring, forteller han.

US Postal Service-syklisten har vært profesjonell siden 1996, da han skrev kontrakt med nederlandske TVM. Siden var han i danske Chicky World i to år.

- Jeg er blant annet i kontakt med et par andre lag. Innen måneden er omme regner jeg med at noen svar er på plass, sier Steffen Kjærgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere