*Nettavisen* Sport.

Forlenger rekordjakten

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Sist uke brøt hun drømmegrensen på 800 meter. Men Ingvill Måkestad Bovim er ennå ikke mett.

08.09.10 10:16

29-åringen er i sitt livs form, og har slett ingen lyst til å runde av jubelsesongen. Tvert imot akter hun å smi mens jernet er varmt. Derfor stiller hun på ny til start på 800 meter i Milano torsdag kveld.

Og målet er opplagt: Å senke sin ferske norgesrekord på 1.59,82 enda litt.

- Jeg er i utrolig bra form og føler jeg har enda mer inne, sier Ingvill Måkestad Bovim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ikke optimalt
For rekordløpet i Zagreb forrige onsdag var ikke optimalt, selv om hun underskred sin egen 22 dager gamle norgesrekord med et helt sekund. Det var nokså kaldt i den kroatiske hovedstaden, og det gikk litt for sakte fra 350 til 500 meter da haren sakket av på farten.

- Men det å underskride tominuttersgrensen var helt magisk, sier vestlendingen, som visste hun var god for det. Ikke minst etter sitt oppvisningsløp i NM i Sandnes ei drøy uke tidligere. Der løp hun på 2.02,36 helt alene og i en sjenerende vind.

- Fortsatt rangerer jeg nok det som mitt beste løp på distansen, relativt sett, sier Ingvill.

Ny drømmegrense neste
Men både hun og trener Knut Jæger Hansen er enige om at 1500-meterløpet på 4.02,20 i Rieti, tre dager før rekordløpet på 800, er hennes aller beste til nå.

Det gir gode forhåpninger om at en ny drømmegrense kan brytes. Det blir et naturlig mål neste år, og dermed vil også Grete Waitz’ eldgamle norske rekord, 4.00,55 fra 1978, endelig bli historie.

- Jeg er veldig godt fornøyd med sesongen som helhet. Jeg har fått masse nyttig erfaring gjennom å få løpe i mange gode felt, og nådd målene mine tidsmessig. Det var ned mot to blank på 800, så ett-tallet var en hyggelig bonus. Og 4,05 på 1500 meter, noe jeg har vært under tre ganger, konkluderer Måkestad Bovim.

Ennå mye å gå på
Men enten hun vil eller ikke, tar hennes livs desidert beste sesong snart slutt. Motvillig tar hun da en pause – som hun sier: Mest av hensyn til hodet.

Proppfull av inspirasjon tar hun utpå høsten fatt på forberedelsene til VM-sesongen. Om de sier hun:

- Nå handler det om ikke å bli for ivrig, men holde tunga rett i munnen og gjøre ting mest mulig riktig. Økningen jeg gjennomførte i fjor, både når det gjelder mengde og kvalitet, fungerte jo bra, så jeg ser for meg noe tilsvarende foran neste sesong.

For Ingvill Måkestad Bovim har ennå mye å gå på og mye å forbedre – ung som hun er som løper etter mange og lange skadeavbrekk opp gjennom årene.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.