RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlenget frist for Valen

Foto: Foto Gunnar Mjaugedal / SCANPIX
Sist oppdatert:
Norges Cykleforbund har fått utsatt fristen for å melde på Anita Valen til VM fra tirsdag til fredag. Onsdag avgjøres det trolig hvorvidt Valen får være med i VM.

Egentlig krevde Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at Anita Valen var påmeldt i løpet av tirsdag, men denne fristen er nå utsatt til fredag.

- Vi sendte en forespørsel til UCI, og fikk tilbakemelding i dag om at fristen er utsatt til fredag, fortalte sykkelpresident Erik Aarethun til NTB.

Krever full frifinnelse

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund møttes tirsdag for å behandle en del av dopingsaken mot Anita Valen. Prosessfullmektig Niels R. Kjær i NIF gjorde det klart at idrettsforbundet står fast på at dopingsaken skal behandles til fulle og komme opp 17. oktober.

Da går i så fall sykkel-VM i Canada uten Anita Valen.

Valens advokat, Gunnar Martin Kjenner, la ned påstand om full frifinnelse. Han mener det er urimelig å dømme skiensjenta for misbruk av koffein ettersom stoffet fjernes fra WADAs dopinglister fra 1. januar neste år.

- Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg synes kjenner gjorde en god jobb, og har en god følelse akkurat nå, sa Valen til TV 2 etter tirsdagens møte.

Avgjøres onsdag

34 år gamle Valen testet positivt på det forbudte stoffet koffein under et ritt i Spania i slutten av mars i år. Analysene viste et konsentrat av koffein på 14,5 mikrogram per milliliter. Øvre tillatte grense er 12,0.

Domsutvalget vil trolig komme fram til en avgjørelse om Valens VM-deltakelse i løpet av onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere