RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Formbombe får uttelling?

Sist oppdatert:
Ja, mot distansesvake konkurrenter tror vi vår banker for dagen viser seg som den klart tøffeste til slutt.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

En finere oppgave enn dagens får i hvert fall ikke 3 Ramstad Knerten i den andre avdelingen, og vi er rimelig sikre på at Skøiar-sønnen er snakk om en vinner i en feilfri utgave. 8-åringen har gått tre veldig fine løp nå på slutten (og virket veldig stabil), og etter to strake sølv tror vi Jonsrud-traveren klatrer helt til topps i kveld.

Det er ikke mange av de øvrige i dette løpet som kan gjøre for mye selv underveis (bortsett fra 6 Gygrid, men denne er til gjengjeld veldig usikker), og da tror vi på tidlig tetkjenning for vår banker for dagen, som var en overlegen vinner sist han gjestet dagens arena.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Tre hester gjør opp
Det er enorm klasseforskjell på hestene i den innledende avdelingen, og i en feilfri utgave er det neppe noen som rører 8 Fast Brown Talk. Tholfsen-traveren gled til tet midtveis i den siste starten, og siden var det kattens lek med musen til slutt på fine 15.5 over en sprint. Det er ikke noe tøffere i mot i kveld, og Fast Photo-sønnen har tidligere vist at dagens lange distanse ikke er noe problem.

Ved favorittfall står duoen 1 Whatson Line og 5 Shaman Star M. nærmest til å overta, og vi blir veldig overrasket dersom vinneren nå ikke er nevnt (resten er etter vårt skjønn veldig svake). Førstnevnte har innledet veldig lovende, og Rite On Line-sønnen virker til å være en type som kan pile av gårde fra start på auto slik hans far gjorde (og trener Glenn K. Stenberg har veldig høye tanker om denne hesten).

Sistnevnte dummet seg vekk fra start i årsdebuten på galopp (ikke helt hode på rette plassen denne), og etter det fullførte Dahir De Prelong-sønnen helt greit uten å sprudle der bak. Kapasiteten er dog fin, og løp i kroppen etter meget lang pause kan ha gjort veldig godt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Fast Brown Talk og Hans P. Tholfsen er ekvipasjen å slå i en feilfri utgave i V5-1.
Fast Brown Talk og Hans P. Tholfsen er ekvipasjen å slå i en feilfri utgave i V5-1.

Øvrige vurderinger
V5-3: Vi støter her på et lavgrunnlagsløp for varmblodshester, og vinneren er ikke lett å plukke. Vi tyr således til helgardering på vårt store system, men duoen 6 Frenchip G.T. og 10 Carina Pride har vist såpass lovende takter at de blir våre utganger i løpet. Førstnevnte var positiv til tredje på 18.9 full vei etter lang pause sist, og selv om 4-årshoppa ble frakjørt av Trinitro (meget bra denne) nedover oppløpet var det snakk om en bra årsdebut.

Sistnevnte leverte et sterkt prøveløp på 18.4 full vei, men skuffet kanskje en smule i sin første start ved å kun bli toer etter kremreise underveis (sjanseløs på å følge vinneren til slutt). Victory Abroad-datteren rapporteres dog å trene forbedret foran dagens dyst, og selskapet er ikke av den skarpeste sorten i kveld.

V5-4: Høy kvalitet på hestene i dette løpet, og vinnerkandidatene er mange. Piler til tet gjør 7 Danish Angel fra sitt springspor, og dersom kusk Thor Borg får ”luse” bort mellomrunden kan Armbro Overt-sønnen holde unna helt hjem. Anderssen-traveren biter svært godt i fra seg fra spiss, og dette er snakk om en underspilt 21-prosenter.

Tilbake etter litt pause kommer 2 Cyrilja, og uansett posisjon underveis skal denne herlige 5-årshoppa være seiersaktuell. Etter en billig tetseier i et lunsjløp var Armbro Trick-datteren en brenngod vinner på meget sterke 13.7 over en sprint i et V75-løp i den siste starten, og dersom formen noenlunde er konservert snakker vi om en tung favoritt å stå i mot til slutt.

Stått i mye dårlige spor har 1 Spido Va Bene gjort, men nå står S.J.`s Caviar-sønnen svært spennende til. 5-åringen har levert en rekke sterke innsatser nå på slutten, og med perfekte luker til slutt er Teigen-traveren livsfarlig. 10 Manchester D.K. virker til å ha formen helt på topp, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den spurtsterke Juel-traveren.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en strålende vinnere på Jarlsberg

V5-5: En rekke svært startkjappe hester svinger seg opp bak bilen i dette sprintløpet, og det vil overraske stort dersom dette ikke blir snakk om et kraftig overpacet oppgjør. Det vil i så fall speedige 9 License Plate profitere på til slutt, og etter den siste innsatsen å dømme i et V75-løp er Malabar Man-sønnen nå på vei mot en ny formtopp.

Ved den anledningen avsluttet nemlig Juel-traveren storstilet etter tidlig galopp til fjerde på full vei, og når det nå er snakk om den optimale distansen for 6-åringen snakker vi om vår DD-banker for dagen (laveste odds i skrivende stund kl. 13.45 er kombinasjonen 2*9 til drøye 17 ganger pengene!).

Meget spennende er 1 Montana F. H. (viste hysterisk form i Bergen før flyttingen) i regi suksessrike Tor O. Halle, men vi kan ikke skjønne annet enn at S.J.`s Photo-sønnen her blir overflydd ned startsiden. Champion Eirik Høitomt har dog ikke for vane å sitte fast med noen hester, men det må da selvsagt by seg en åpning underveis her for at 6-åringen skal kunne gå til topps, dersom det går som vi tror til å begynne med.

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Jarlsberg har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 288 og 864 kroner (utgangshest-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner ligger ute her .

Innlveringsfrister Jarlsberg
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på nrk.no nett-tv i kveld, eller se reprisesendingen gratis på Rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere