RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Formbombe får uttelling

Sist oppdatert:
Mildt sagt skreddersydd oppgave for vår banker for dagen, og med stålform i kroppen var vi aldri inne på tanken om å gardere. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er Momarken i Østfold som er arena for kveldens løp med to V5-spill å bryne seg på, og vi mener at det er et sikkert holdepunkt i begge rebusene å forholde seg til ved denne anledningen. Det er ikke alltid like enkelt å få kabalen til å gå opp i to rebuser, men ved denne anledningen syntes vi 6 Røyns Skatt i V5A-4/V5B-1 må være snakk om en soleklar banker for dagen. Varslet form i lang tid, og det var en flott sisterunde via sporene Lome Elden-sønnen leverte ved tredjeplassen på fine 28.5 full vei bak duoen Tonar/Våler Best i den siste starten.

Dagens oppgave er snakk om et tidsløp, og med en rekord på 27.5 som ikke står i stil til kapasiteten (hoppet vekk en 26-tid kort før mål i den nest siste starten etter et tøft løp utvendig hele veien) står 6-åringen helt nydelig inne på pengene i dette løpet med desidert høyest grunnlag (og det er da etter vårt skjønn ned to klasser for Sem-traveren ved denne anledningen). Vi kan ikke skjønne annet enn at dette må dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi har ståltro på at favoritten tar en velfortjent seier i kveld.

Vår rangering: A: 6 B: 4-5 C: 2 D: 7-1-3-8-9

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-1, 1640 meter autostart
Det hele innledes med et sprintløp for varmblodshester hvor det er litt dunkel form på den antatt beste, og vi tyr da til bred gardering. Vi snakker da om 5 Nordea Lavec, og trener Sigbjørn Kolnes ligger relativt lavt med hensyn til vinnersjansene etter ikke alt for oppløftende treningsarbeider. Vi likte 2 Tenette Express ved andreplassen bak gode Acolyte Hanover i den tredje siste starten, og fra et perfekt spor i kveld må det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (satt fast sist).

Piler til tet gjør 3 Merry Mary, og når det er snakk om sprint ved denne anledningen ser vi ikke helt bort i fra at 12-prosenteren leder rundt om. Ga seg litt fra tet i et V75-løp i den siste starten ved femteplassen på 18.4 full vei i debuten for Trond Anderssen, men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt. Litt på det jevne etter en fin seier fra ”dødens” i den tredje siste starten har 1 Lois Lane gått nå på slutten, men hoppa står litt lurt til denne gangen. Fart som rekker langt innehar 9 Stardust G.A.L., men galoppspøkelse ser ut til å henge over 5-årshoppa.

Vår rangering: A: 2 B: 5-3-1-9 C: 4-6-8 D: 10-7

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter voltestart
To hester skiller seg litt ut på kapasitet i et varmblodsløp hvor vi finner fem vinnerkandidater i den andre avdelingen, og en relativt klar favoritt må 2 O.M.X. Twenty bli. Etter to fine triumfer ble han hengt opp i tredjespor store deler av løpet i den siste starten, og vi syntes Jensen-traveren holdt strålende til femte på 17.9 full vei. Innersporet er dog litt sjanseartet, og det blir trolig å klyve rundt de via sporene som gjelder på ny fra forventet sjakkplass ut av den første svingen (ingen kløpper fra start).

Nærmest rangerer vi svært lovende 11 S. J`s Wildman, og når 4-åringen blir kuskeforsterket med Gunnar Austevoll i ny regi er det snakk om en opplagt gardering. Litt på det jevne til tredje på 18.7 full vei i den siste starten, men vi syntes hesten løfter seg for hvert løp han går.

Bortsett i fra galoppen i den siste starten har 4 Jag De Bellourose gått jevne fine løp, mens årsdebuterende 7 King Dancer får stå som en outsider etter lang pause med uviss form. Så langt har ikke 1 Riverside Lady vist noe som skulle tilsi at hun skal kunne holde unna helt hjem, men forutsetningene kan neppe bli bedre enn de er akkurat i kveld (og da får hun en plass på vårt største spilleforslag).

Vår rangering: A: 2 B: 11-4-7 C: 1-9-6 D: 8-10-5-3

V5A-3, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og når det er snakk om et stallmansløp åpner vi opp for at det kan komme en smell (lett for å bli kjørt vel friskt i disse løpene, og da har det ofte lett for å dukke opp overraskende vinnere). Etter å ha vært en imponerende vinner på flotte 15.6 over dagens distanse var det tidlig game over for 8 Ecila Bar i den siste starten, og selv om sporet selvsagt med fordel ha kunnet vært litt bedre i kveld, tror vi på en topp vinnersjanse i en feilfri utgave.

Det så ut til at 4 Siriuz var i ferd med å blande seg inn i striden helt der fremme til slutt når en galopp (hjulhekt) felte ham midt på oppløpet i den siste starten, og kapasiteten på 18-prosenteren er udiskutabel.

Uforandret fin form holder 1 Fashion Albert, men sporet kan bli en felle denne gangen (vi tror neppe han klarer å forsvare sitt innerspor, og da kan det hele bli sjanseartet). Fra Sverige kommer 2 Tornado Lybro med en fin karakterbok, og sporet kan ikke kusk Jan Olsson klage på. Litt langt ute bak startbilens vinger står 6 Oscar Hovmand, men formen har neppe vært bedre enn den er akkurat nå.

Vår rangering: A: 8 B: 4-1-2-6 C: 3-5-7-9-10 D: 11

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Vi syntes to hester hever seg veldig over mengden i dette kaldblodsløpet, og hesten å stå i mot til slutt er 9 Skogbryn Svarten snakk om. Strålende sisterunde til fjerde på flotte 26.4 full vei bak svært gode hester i et V75-løp i den siste starten, og årets andre triumf kan meget vel sitte for den veldig formsterke Antonsen-traveren i kveld (vant sprettlett på 27.0 full vei sist han var ute på sin hjemmebane).

Skyhøy kapasitet er det dog på 1 Tun Eld, og med det oppløftende løpet til tredje på fine 27.4 full vei etter lang pause i den siste starten forventer vi at den seiersvante Elding-sønnen skal være seiersaktuell denne gangen (vunnet hele 14 av 42 starter). Klarer neppe å forsvare sitt innerspor, men champion Eirik Høitomt har ikke akkurat for vane å sitte fast.

En liten outsider kan årsdebuterende 6 Tuxi Titan være snakk om, men vi har ikke ståltro (syntes han etter hvert har blitt tynget litt av grunnlaget, og det er ikke like enkelt å klyve rundt de via sporene i den klassen han befinner seg i nå).

Vår rangering: A: 9 B: 1 C: 6-5-2-10 D: 4-11-3-7-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Tun Eld er snakk om en het vinnerkandidat i V5A-5/V5B-2.
Tun Eld er snakk om en het vinnerkandidat i V5A-5/V5B-2.

V5B-3, 2140 meter autostart
Skral kvalitet på deltagerne i dette kaldblodsløpet, og vi kan fort få en vinner litt på kanten. Vi føler at det er ned en liten klasse for 4 Tangen Jenny ved denne anledningen, og i en feilfri utgave tror vi på en topp vinnersjanse. Stall Guttene fra Bergen går og venter på en seier for 3 Vitori Mollyn, og selv om hesten står litt tøft inne i løpet på pengene kan det være dags for en triumf denne gangen (helt grei innsats til sølv på 31.0 over en sprint sist).

Best på kapasitet er trolig 6 Pålstegg, men stabiliteten er det så som så med der i gården. Galoppene kommer tett som hagl, men dersom den fartsfyllte Eder-sønnen ter seg er det trolig ikke snakk om saken. Kapasitet som rekker langt har både 2 Vesle Gull (gikk fine rapporter på denne sist) og 10 Turboson (dog håpløst usikker), mens 8 Polar Linus var veldig positiv til sølv på fine 32.2 full vei i den nest siste starten. Høitomt skal heller ikke avskrives bak 5 Skogbryn Harry, mens 9 Borhaug Blesa står litt lurt til (og da får hun en plass på vårt største spilleforslag).

Vår rangering: A: 4 B: 3-6-2-10-8-5-9 C: 1-7

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi støter kanskje på et av dagens mest åpne løp i dette varmblodsløpet, og på vårt største spilleforslag stryker vi kun to hester. Det har vært litt motflyt for 11 Macho i hele vinter, men i kveld kan det bli helt riktig for den spurtsterke Thorseth-traveren. Med litt tempo på løpet stiger sjansene, og vi tror 24-prosnteren blir tung å sti mot til slutt nedover dagens lange oppløp.

Hesten å fange fra spiss tror vi 4 Starbright Winner er snakk om, og med oppløftende rapporter i ryggen er Silver Pine-sønnen snakk om en opplagt gardering. Etter to fine triumfer på slutten av fjoråret har det gått litt tyngre for 8 Edenhof, men på tross av et spor litt langt ute bør Kolnes-traveren kunne hevde seg langt fremme i et løp som dette. Satt litt fast sist gjorde 9 Highfive Kemp, og med fri bane til slutt er ikke Hamre-traveren ueffen. Uforandret fin form holder 1 Wictoria Laylock, men Skullerud-traveren har ikke alt for lett for å stikke mulen først over mål.

Vår rangering: A: 11 B: 4-8-9-1 C: 3-7-2-5 D: 10-12

V5B-5, 1640 meter autostart
En av dagens største favoritter med sine 75 % finner vi i dette flotte sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen i form av 9 Beat The Tag, og det er den tredje strake triumfen i regi Glen K. Stenberg hesten jakter i kveld. Knepen seier første gangen ut fra tet, men langt kvikkere ved triumfen på fine 16.5 over en sprint i Skien i den siste starten. Det blir etter alt å dømme tungt for konkurrentene å stå i mot 5-åringen til slutt også denne gangen, men vi syntes han støter på en del meget habile sprintere i lekre spor ved denne anledningen (og det var en formløs gjeng han slo sist).

Vi tyr således til noen garderinger, og vi tror 5 Yankee Rapida bomber til tet ved denne anledningen. Tapte knepent for favoritten sist de møttes for så å skuffe kapitalt i den påfølgende starten, men vi syntes det var fremgang å spore igjen ved sjetteplassen på fine 15.4 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten. Optimale forutsetninger ved denne anledningen, og da syntes vi Halle-traveren er vel lite spilt med sine 23-prosent.

Forbedret med løp i kroppen etter litt pause er trolig 4 H.P. Speransza, og Tovengen-traveren står bedre til enn på svært lenge denne gangen. Stabilt god form holder 1 Global Jinx, mens variable 2 Victory Håleryd også må tilmåles vinnersjanser fra sitt flotte spor.

Vår rangering: A: 9 B: 5-4-1-2 C: 3-11 D: 6-8-10-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 300 og 1200 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 140, 350 og 1080 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere