Formel 1-Alonso slaktes etter mislykket Euskaltel-kjøp

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Alonso går inn i en verden han vet ingenting om, sier Igor Gonzalez de Galdeano.

17.12.13 18:04

Formel 1-fører og sykkelentusiast Fernando Alonso får skarp kritikk etter sitt feilslåtte forsøk tidligere i høst på å redde World Tour-laget Euskaltel-Euskadi.

Igor Gonzalez de Galdeano, manager for det baskiske laget, beskriver forhandlingene med «en uvitende» Alonso som svært skuffende.

– Når man vil skape et stort prosjekt og investere 17-20 millioner (euro), har jeg lite forståelse for at man ikke vet hvordan tingene fungerer. Han har basert seg på veldig dårlig råd og gjør det fortsatt. Jeg er spent på hvordan laget hans tar form neste år, sier Galdeano ifølge AS.com.

I september påtok Alonso seg rollen som reddende engel for det baskiske laget som hadde besluttet å legge ned. Laget innledet forhandlinger med den profilerte og svært pengesterke Formel 1-føreren, som ønsket å kjøpe lagets World Tour-linsen.

Les også: Sky-rytter risikerer dopingstraff

Forhandlingen brøt imidlertid sammen og Alonso tar nå sikte på å starte et helt nytt lag fra og med sesongen 2015. Galdeano tror imidlertid Alonso kan få det vanskelig med å stable på beina et bærekraftig prosjekt.

– Vi gjorde alt veldig klart for ham. Vi forklarte han vår situasjon og har ikke noe skyld i dette. Alonso går inn i en verden han vet ingenting om. Sykkel er ikke Formel 1. Det er like komplisert som Formel 1, til og med enda mer således. Han trodde han kunne tjene penger og gjøre som helst.

- Feil å hente utenlandske ryttere
Helt siden 1994 har det baskiske laget var en del av det profesjonell sykkelfeltet. Grunnet økonomiske nedgangstider i Spania har satsingen rundt laget sakte, men sikkert forvitret. Foran årets sesong gikk baskerne bort i fra filosofien om kun å huse regionale ryttere.

Flere av de utenlandske signeringen slo imidlertid ikke til, ettersom russeren Alexandre Serebryakov testet positivt for EPO og marokkanske Tarik Chaoufi forlot laget etter halvkjørt sesong.

– Det er ikke jeg som ødela dette prosjektet. Jeg vet ikke hvem som gjorde det, men det var iallfall ikke meg. Jeg ble heller syndebukken, sier Galdeano.

– I ettertid ville jeg nok ikke signert utenlandske ryttere. Prosjektet fikk en løft med de nye signeringene, men da resultatene uteble var alt ødelagt, avslutter den baskiske manageren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.