*Nettavisen* Sport.

Formel 1 flytter fram sommerpausen for å redde sesongen

 

Verdensmester Lewis Hamilton og de andre Formel 1-førerne må ta tre ukers "sommerferie" i mars eller april. Slik vil man skaffe plass i august til å avvikle så mange VM-løp som mulig i en sesong som er hardt rammet av koronaviruset. Foto: Rick Rycroft, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Formel 1 har besluttet å flytte fram sin tradisjonelle sommerpause til mars og april i et forsøk på å få gjennomført så mange løp som mulig i sesongen.

Ved å pålegge lagene å gjørennomføre tre ukers pause fra all aktivitet nå, vil man frigjøre plasser i terminlista i august, da det ikke var oppsatt løp mellom 2. (Ungarn) og 30. august (Belgia).

De fire første løpene i sesongen er allerede avlyst, og trolig vil ytterligere tre løp bli avlyst i løpet av kort tid. Målet er å innlede sesongen i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

Sesongåpningen i Australia ble avlyst på kort varsel, mens løpene i Bahrain, Vietnam og Kina også er strøket. Løpene i Nederland, Spania og Monaco vil sannsynligvis heller ikke bli avviklet som oppsatt.

Lagene og Formel 1-ledelsen jobber nå med å snekre en ny terminliste med færre løp enn de 22 opprinnelig oppsatte. Flere av de avlyste løpene vil få ny dato, men ikke alle.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag