Gå til sidens hovedinnhold

Formel 3: Hauger måtte bryte etter dramatisk avslutning

Dennis Hauger kjørte seg opp flere plasser, men VM-lederen måtte gi opp lørdagens andre Formel 3-løp i Nederland etter en påkjørsel halvannen runde fra mål.

Kveldsløpet på Zandvoort-banen svært dramatisk. Hauger kjørte seg opp to hakk og lå som nummer fire rett før det hele skulle avgjøres, men så fikk han alt ødelagt.

Ido Cohen fra Israel mistet kontrollen og kolliderte med nordmannen. Hauger punkterte og så seg nødt til å bryte. Men alt var ikke helt mørkt for 18-åringen. VM-utfordrer Jack Doohan kunne knappet ytterligere innpå Hauger, men kjørte ut på den siste runden og misset poengene.

Hauger vant fredagens kvalifisering, og da sier regelverket at man starter som nummer 12 i det første løpet. Der kjørte han seg opp fem plasser og endte på sjuendeplass. Søndag får han beste startspor i hovedløpet.

Helgens runde er den sjette av sju i årets VM. Hauger kom til Nederland som Formel 3-leder og et 25 poengs forsprang på Doohan. De fem første rundene ble kjørt i Spania (Barcelona), Frankrike (La Castellet), Østerrike (Spielberg), Ungarn (Budapest) og Belgia (Spa-Francorchamps).

Doohan kjørte inn til plassen foran Hauger i lørdagens første løp.

(©NTB)