RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Formellegenden Jack Brabham er død

LEGENDE: Jack Brabham ble 88 år gammel.
LEGENDE: Jack Brabham ble 88 år gammel. Foto: Steve Holland (Ap / NTB scanpix)
Sydney (NTB-Reuters) Den legendariske formelkjøreren Jack Brabham er død. Han ble 88 år gammel og vant tre VM-titler i formel 1 i løpet av sin aktive karriere.

Han vant sin første VM-tittel i 1959 og forsvarte seieren året etter. Den siste gangen han gikk til topps i VM-sirkuset var i 1966, og da kjørte han en bil som bar hans eget navn.

Han sovnet rolig inn i hjemmet sitt mandag morgen, og da dødsfallet ble kjent, ble det med en gang slått fast at Australia har mistet en legende som kommer til å sette spor etter seg også i framtiden.

Brabham ble den første australieren som klarte å vinne VM i formel 1, og i 1959 måtte han dytte bilen sin over målstreken i Grand Prix-løpet i Sebring etter å ha gått tom for drivstoff.

Det reddet hans første VM-tittel.

Han dannet sitt eget selskap etter å ha vunnet VM-tittelen for annen gang i 1960.

Da han som 40-åring sikret sin tredje og siste VM-tittelen var det i hans egen bil – den bilen bar også navnet hans. Ikke mange har opplevd det i motorsporten. (©NTB)

VANT TRE GANGER: Jack Brabham.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere