- «Rullgardin», sier den ferske landslagssjefen til Nettavisen.

Han sikter til Kristian Thorstvedts røde kort i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia i slutten av mars.

Den brennhete Genk-spilleren kom inn på 0-3 mot tyrkerne, før han ble sendt av banen med direkte rødt kort ti minutter før slutt.

I iveren etter å vise seg fram og tilføre sårt tiltrengt energi og aggressivitet i det norske laget, endte Thorstvedt opp med å skli inn med knottene først og felle en tyrkisk spiller midt på banen.

Det gjorde at han var suspendert i den påfølgende kampen mot Montenegro, og gjør at han heller ikke er disponibel i den kommende privatlandskampen mot Luxembourg.

- Utilgivelig, og ikke så smart, er Solbakkens knallharde dom over Thorstvedts unødvendige røde kort.

Han omtaler ungguttens takling som «hjerneblødning», og sier han ikke trengte å si så mye til sin elev etter kampen.

Han er imidlertid klar på at unødvendige røde kort ikke faller i god jord under hans ledelse.

- Han vet hva jeg tenker om det. Han tåler ikke en sånn til, sier landslagssjefen kontant.

Se hva Solbakken sier om Thorstvedt øverst i saken!

Røper ekstrastraff

Utvisningen ga en lei slutt på den forrige landslagssamlingen for Thorstvedt, etter å ha imponert stort med både scoring og storspill i kampen mot Gibraltar noen dager i forveien.

- Fra himmel til helvete, det der, og en klassisk overtenning. Vi hadde i forkant snakket om at vi måtte være tøffe, og ikke snille gutter i de store kampene internasjonalt, sier hovedpersonen selv til Nettavisen.

- Da fikk jeg som han sa en liten hjerneblødning. Det er fullt fortjent, og det har han god grunn til å si. Det var hodemist, rullgardin og hele greia. Heldigvis var det på 0-3 da kampen egentlig var kjørt. Det hadde vært verre om det var 0-0 og stillingskrig, men det er aldri kjekt å få et rødt kort. Jeg følte at det trengtes å trykke til litt, og da var jeg uheldig i den situasjonen.

Les også: 30 minutter før pressekonferansen fikk Solbakken en beskjed: –⁠ Det er mange som har grunn til å være skuffet nå

Han forteller at han ikke har snakket direkte med Solbakken om utvisningen, men røper at de to ble enige om en tilleggsstraff etter kampen.

- Han spurte meg da vi kom til hotellet om hva han synes boten bør være på, og så ble vi enige om at 500 kroner er en god sum, forteller Genk-profilen.

- Hva legger du i at han sier at du «ikke tåler en sånn til»?

- Jeg vet ikke hva jeg skal legge i det. Et rødt kort er aldri bra, men det er det første røde kortet mitt i karrieren, så det skjer forhåpentligvis ikke igjen.

Imponerte stort på samling

Utvisning og suspensjon til tross, ble Thorstvedt også tatt ut i den kommende landslagstroppen som ble offentliggjort torsdag.

Det kommer nemlig etter storspill i Belgia.

Etter at Thorstvedt spilte en meget god landskamp mot Gibraltar, har han fortsatt storformen i klubblaget.

Seks mål og tre målgivende pasninger på åtte kamper er fasiten etter sist landslagssamling, og i den siste playoff-kampen mot Royal Antwerp noterte Thorstvedt seg like godt for hat trick.

Solbakken forteller at han likte svært godt det han så av den dynamiske midtbanespilleren forrige samling.

- Han imponerte meg voldsomt med mentaliteten sin, og det var derfor han fikk en startplass også, forteller han, og trekker fram både hodespillet og pasningsfoten til den tidligere Viking-spilleren.

- Han er best i en offensiv rolle bak spissen, enten han kommer inn fra høyre eller er rett bak, en han kan også spille defensivt på midten fordi han har et helt rått hodespill.

Etter en tung start etter overgangen til belgisk fotball, har Thorstvedt virkelig fått sving på saken for et Genk-lag som skal spille kvalik til Champions League neste sesong. Solbakken avslører imidlertid at han bet seg merke i Thorstvedt allerede for mange år siden, da et opprykksjagende Viking møtte HamKam i OBOS-ligaen.

- Jeg var på Briskeby da han snudde en kamp mellom HamKam og Viking. Da tror jeg han kom fra benken og scoret et par mål. Jeg tror utviklingen han har hatt sitter mellom øra, skryter Norge-sjefen.

Thorstvedt selv omtaler vinnerviljen sin som «ekstrem», og får en ny mulighet til å imponere Solbakken og resten av landslagsapparatet når Norge setter kursen mot Spania fredag for å møte Luxembourg og Hellas.

- Jeg er fortsatt ganske ny på landslaget og har mye å lære, så det er ikke sånn at jeg drar til Spania for å kose meg. Det blir fullt trøkk, trene hardt og vise meg fra en god side, avslutter han.